Reklame Booking.com
Oppdatert 22..04.2023
Besøk Badalona.

Bli kjent med den spanske storbyen, Barcelona.

Barcelona er en vakker og særegen by som befinner seg nord-øst i Spania. Byen preges av historiske monumenter, arkitektoniske bygninger som blant annet paviljongen utarbeidet av Ludwig Mies Van Der Rohe til vakre parker med særpreg av den historiske arkitekten Antoni Gaudí. Barcelona er en storby som passer til både weekendturer, din årlige sydentur eller en uslåelig kombinasjon av begge. Her kan du benytte noen dager på den mile-lange stranden La Barceloneta og noen kulturelle dager på å utforske Antoni Gaudí verdenskjente verk. Barcelona er inndelt i flere byområder som blant annet de mest kjente; Fra Diagonal Mar, La Riberia, El Raval, Sant Pere til bykjernen Barcelona som omhandler den verdenskjente gågaten La Rambla.

Populære høydepunkt i Barcelona du ikke bør gå glipp av.

Parc Güell

Parc Güell befinner seg en rask kjøretur fra sentrumskjernen. Denne parken preges av GaudÌ signatur stil til den anerkjente art nouveau ved arkitektonisk utforming på benker, bygningene og de detaljerte stiene. Benytt formiddagen i denne fargerike parken og hvis du er heldig kan du spotte en av de flere frie papegøyene som bor i palmene. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Casa Museu Gaudì

Kunstmuseet Gaudi (Casa Museu Gaudì) befinner seg i området rett ved La Sagrada De Familia. Her får du et innblikk i historien til arkitektens liv og flere verk er utstilt her. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Mies van der Rohe Pavilion

Barcelonapaviljongen av Ludwig Mies Van Der Rohe, en arkitekt forut sin tid. En lukrativ paviljong og er en særdeles attraksjon å besøke under ferden din i Barcelona om du er interessert i arkitektur eller ei. Historisk sett er paviljongen bygget før sin tid og er dermed en klar attraksjon du burde ha på din “bucketlist”.

Booking.com
Innsiden av La Sagrada Di familia.

Attraksjoner og severdigheter i Barcelona

La Sagrada di familia, en av Antoni GaudÌ mest populære og spektakulære verk. En opplevelse i seg selv å nyte synet på utsiden av den estetisk vakre basilikaen. Ikke la deg skremme av den lange inngangskøen til basilikaen, denne går raskt unna. Ønsker du å være på den sikre siden kan du òg bestille fast-track før ankomst og smette deg forbi denne køen. Etter over 100 år med arbeid er basilikaen enda ikke ferdigstilt og er antatt å komme i mål rundt 2026 i følge Bdcnetwork.com. På innsiden av basilikaen kan man se på de tydelige fargene, linjene og den detaljerte utformingene er i sann tro til arkitektens kjennetegnet stil. La Sagrada De Familia er Antoni Gaudi hvilested som du kan se gjennom en glassvegg er han begravet dypt i basilikaen. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Font Màgica, den magiske fontenen befinner seg i det samme området som Barcelonapaviljongen. Fontenen er kjent for sitt fargerike og spektakulære show som varer i 30 minutter. Vær obs på lommetyver under showet. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Barri Gòtic, kjent som det gotiske kvartalet befinner seg ved gamlebyen. Vandre rundt i de sjenerte små gatene og bemerk deg de vakre utpregede balkongene på bygningene. I nærområdet finner du og den kjente Katedralen av Santa Eulia.

Museo Casa Picasso

Picasso museum befinner seg i byområdet La Riberia, sentralt i Barcelona og gåavstand. Som navnet tilsier er kunstmuseet fylt med den verdenskjente kunsteren Pablo Picasso. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Maritime Museum befinner seg ved starten av La Rambla. Museumet tar for seg historiske maritime begivenheter og har en rekke utstillinger innenfor det maritime feltet. Det er også ulike kunstutstillinger i samme bygg som du kan sjekke ut når du først er i lokalet, men disse inngår ikke i museets billettpriser og er en tilleggs kostnad. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Camp Nou

Camp Nou, Barcelona fotball klubb sin stadion. Her får du guidet tur som omhandler en tur ut på tribunen, garderoben mm. Sørg for å forevige minnene og unn deg noe i supporter shoppen. Camp Nou er med i den ene linjen ved hop-on-hop-off i Barcelona så dette er et utmerket transportmiddel til stadion. Mer informasjon og åpningstider finner du her.

Casa Milà & Casa Batlló

Vi fortsetter på Antoni ruten til Casa Milà og Casa Batlló. To unike attraksjoner med ekstraordinært særpreg utført i den anerkjente Art Nouveau stilen kjennetegner disse to byggene den verdenskjente GaudÌ verk. Hvis du benytter den blå ruten på Hop-on-Hop-off stopper bussen ved Casa Batlló og derfra er det gåavstand til Casa Milà. Mer informasjon og åpningstider på Casa Milà finner du her. Mer informasjon og åpningstider på Casa Batlló finner du her.

BESTILL BILLETTER

Aktiviteter i Barcelona.

De fleste hoteller i Barcelona har sykkel utleie. En fin og lite krevende tur er å sykle ved strandpromenaden ved Barceloneta til enden ved Hotel W eller inn til MareMagnum. En litt lengre sykkeltur, men ikke krevende er å sykle inn til nabobyen Badalona. Lei deg bil og kjør til toppen av fjellet Tibidabo for en spektaktulær utsikt over Barcelona. Her finner du også en stor fronøyelsespark som passer fra barn til voksen. Mer informasjon og åpningstider finner du her. Sightseeing på egenhånd! Lei deg denne artige lille bilen og kjør rundt på jakt etter byens mange attraksjoner ved bruk av GPS, her taster du så enkelt inn attraksjonen du ønsker og følger veibeskrivelsen, raskt og enkelt! Pass på å ikke forlate bilen ut av øye-synet da den ikke har vinduer. Mer informasjon finner du her.

Nyt et par timer på Barceloneta. Strandpromenaden er lang, og her bør du være tidlig ute for å finne deg en god solplass. Et tips er jo lengre nord, jo mindre turister. Et relativt rolig område der de lokale befinner seg er ved Del Mar området. Langs hele strandpromenaden befinner det seg flere restauranter og kafeer som du kan spise lunsj på. Husk og aldri forlate personlige eiendeler på stranden. Mercat de sant josep – La Boqueria. Ved La Rambla finner du et stort marked som har et stort utvalg med fersk frukt, juicer, smoothier, kjøtt, oster ol. Et mat marked som bør oppleves og som også faller seg innenfor en rask lunsj i en eller travel dag i Barcelona. Adresse: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spania.

Mer informasjon og åpningstider her.

Gotiske kvartalet i Barcelona.

Hop-on-hop-off bus

Det finnes tre ulike linjer, men den blå og den røde er de mest populære.

Den blå ruten har flere stopp og de mest populære er Plaça CatalunyaCasa BatllóPasseig de GraciaSagrada Familia  – Park GuëllTranvía BlauCamp Nou Stadium.

Den røde ruten går innom blant annet disse stoppene – Barrio GóticoPort Olimpíc  – Port VellMontjuicPoble Espanyol.

Attraksjonene i Barcelona er et lite stykke unna hverandre og for å optimalisere den kulturelle dagen i Barcelona er den enkleste og raskeste måten for å komme seg til de ulike attraksjonene disse bussene. Kartlegg en kulturell dag og slå sammen ulike severdigheter så får du en beriket og kulturell dag i Barcelona.

Mer informasjon om hva du kan gjøre på de ulike stoppene finner du her.

Restauranter og cafeer i Barcelona

Conesa Entrepans

Conesa Entrepans, om det er et spisested det er verdt å dra innom når du først er i Barcelona, så er det denne sandwich kafeen. Conesa er en familiebedrift som drives av den serviceinnstilte familien Conesa. Her får du en rekke smaksfulle sandwicher tilbredt av gode råvarer og det beste er selvfølgelig at her får du glutenfrie sandwicher. Dette er verdens beste sandwich (subjektiv mening) og befinner seg ved i området ved det gotiske kvartalet (Barri Gotic), rett ved rådhuset. Frykt ikke hvis det er kø, denne går relativt raskt unna! Husk at de holder stengt på søndager. Adresse: Carrer de la Llibreteria, 1, 08002 Barcelona, Spania.

Cañas y Tapas

På toppen av kjøpesenteret Diagonal Mar finner du en rekke restauranter og blant de finner du den autentisk spanske restauranten Cañas y Tapas. Enda en kulinarisk opplevelse er deres Paella, denne er smakfull og fylt med fantastisk gode råvarer av en sjømat. Adresse: Diagonal Mar, Avinguda Diagonal, 3, 08019 Barcelona, Spania.

Tapa Tapa befinner seg ved høyre siden av inngangen til kjøpesenteret MareMagnum. Perfekt for en rask lunsj før du skal videre til en severdighet eller en attraksjon. Adresse: C.C. Maremagnum, Moll d’ Espanya, 5, 08039 Barcelona, B, Spania.

9 REINAS

Ginos er en italiensk inspirert restaurant på MareMagnum. Her får du servert nydelig glutenfri pasta, pizza og desserter! Adresse: Moll d’Espanya, 5, 08039 Barcelona, Spania.

Passeig de Garcia (hovedveien som strekker seg nordover fra La Rambla) finner du restauranten 9 REINAS, byens beste steakhouse restaurant med elegant innredning og ypperlig service er dette absolutt en kulinarisk opplevelse i Barcelona. Adresse: Carrer de València, 267, 08007 Barcelona, Spania.

La sagrada di Familia Barcelona.

Shopping i Barcelona.

MareMagnum er et stort og moderne kjøpesenter som befinner seg sentralt ved Port Vell i bunnen av La Rambla. Her finner du blant annet kjente merkevarer som Bershka, Kiko, Pull & Bear, Intimissimi, Mango, HM, Stradivarius, Springfield, Adidas, New Balance, Lush & The Body shop. Adresse: Moll d`Espanya 5, 08039, Barcelona. La Rambla er verdenskjent for sine flere ulike underholdende gateartister, en rekke butikker strekker seg på begge sider og i den øvre del av La Rambla finner du flere lukrative butikker som Gucci, Chanel.

El Corte Ingles befinner seg rett ved Catalonia Square (Placa de Catalunya) To kjøpesentre som befinner seg en liten kjøretur med taxi er blant annet Centre commercial Diagonal Mar og befinner seg en 12 minutters kjøretur med taxi, her finner du blant annet Zara, Primark. Lilla Diagonal befinner seg en 10 minutters kjøretur med taxi fra sentrumskjernen og er et kjøpesenter for de lokale med relativt få turister. Adresse: Avinguda Diagonal 557, Barcelona.

Reisetips Barcelona

Rimeligste, enkleste og raskeste transporten fra flyplassen i Barcelona til sentrum er Aerobus. Følg skiltene og ta rulletrappen ned til underetasjen, bussene er blå og enkel å få øye på. Avgang hvert 15. minutt og stasjonene går fra flyplassen El Prat – Pl. Espanya – Gran Via Urgell – Pl. Universitat – siste stopp er Pl. Catalunya. Det kan være kø på de ulike billett terminalene, men du kan betale med kort direkte på bussen, anvende selvbetjent billett terminal på flyplassen eller forhåndskjøpe billett her.

Ved Avreise fra Barcelona til flyplassen går bussen fra Plaza Catalunya. og her er det flere selvbetjente billett terminaler på buss stoppet som du kan benytte deg av.

Rutetabell finner du her.

Lommetyver befinner seg i storbyer verden over, men vær varsom når du beveger deg rundt området ved La Rambla. Når du anvender kollektiv er det lurt å snu sekken frem til magen slik at ingen uønskede åpner sekken din og aldri ha kamera hengende over skulderen din.

Når du vandrer rundt i de små sjenerte gatene i Barcelona kan du bemerke deg de ulike flaggene som noen lokale henger på balkongen sin. Den årelange historikken blant spanjolene og de katalanske er å bemerke seg før en reiser til Barcelona.


Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Barcelona. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Barcelona guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt