Oppdatert 26.02.2023

Delicatessen Tapas bar.

Man drømmer seg raskt til varmere strøk når man bor i nord og det er ikke rart med tanke på hvor reisevant vi nordmenn er. Derimot trenger man ikke reise langt for en autentisk spansk matopplevelse i Norge, for bak den hektiske og til tider menneske fylte Aker Brygge finner du Delicatessen.

Det eneste som skiller denne restauranten fra en spansk bodega er takhøyden i lokalet. Kjøkkenet har en åpen løsning som ligger midt i lokalet, kokkene setter gjerne pris på en liten hilsen når du går forbi til bordet ditt. Selv om restauranten er full er det ingen tegn til hastverk og de mange ansatte beholder roen. Servicen er effektiv, men avslappende og behagelig.

Menyen skiftes ut i løpet av året men en favoritt de siste årene har de hatt på sommerstid, servert kulinariske retter med blekksprut – innertier! Menyen består så av en standard meny med de faste tapas rettene som blant annet Albondigas, Gambas Pil Pil, Patatas Bravas mm. Det mest fremragende med Delicatessen er om du behøver noe form for allergi tilpasning, her får en sammensatt rett der du overhode ikke savner de ulike råvarene som ble igjen på kjøkkenet.

Om det er et diplom som kan deles ut i Norge, er Delicatessen så klart en soleklar vinner her. Den helhetlige restaurant opplevelsen er på toppen av skalaen. Anbefaler å bestille bord da dette er en svært populær restaurant. Det må også nevnes at de ulike restaurantene har forskjellige menyer – også standard menyen på tapasen. Delicatessen på Majorstuen må også nevnes som en annen restaurant som er verdt besøket. Minner om at selv om du har lest anbefalinger presentert på denne siden ligger ansvaret om allergi tilpasning til den som bestiller – nevn alltid dine allergier til betjeningen.

Adresse: Holmens gate 2, 0250 Oslo.

Spør gjerne betjeningen om anbefaling av rødvin.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt