Oppdatert 21.03.2023

En skjult perle på Lido – Glamy Bistrot.

På den lille italienske ferieøyen Lido befinner det seg en rekke skjulte kulinariske matopplevelser som absolutt burde utforske. En soleklar vinner som egentlig burde blitt holdt hemmelig er Glamy Bistro. Den nogen lunde korte spaserturen fra sentrumskjernen til restauranten er å anbefale, en veldig fin mulighet til å bli bedre kjent med øyen på.

Et lite sjenert skilt med restaurantens navn henger ved inngangen omringet av en høy, frodig grønn hekk. Inngangen er direkte fra gateplan og ved første øyekast ser det ut som om restauranten befinner seg i en privat hage. Dette er ikke rart da bygget restauranten ligger i er et lite familiedrevet hotell. Betjeningen er jordnære, har bra engelsk kunnskaper og svært dyktig i yrket sitt.

Her kan man snakke vin og mat med betjeningen hele kvelden. Med svært god kunnskap om de ulike vinene og deres historie er dette en vin-fanatikers store drøm. De har flest viner fra Veneto området så klart, men og et utvalg fra både nord og et fåtall eldre sør-italienske klassikere som burde prøves. 

En drøm uten like å få servert disse italienske rettene med smaker man bare kunne drømme om å oppleve. Menyen er som hånd i hanske sammensatt av italienske retter sammen med japansk cuisine. Noe mange kan være skeptisk til, og det er for så vidt forståelig.  

 Adresse: Via Sandro Gallo, 111 A, Lido di Venezia, 30126 Venezia VE, Italia.

Husk å ha med allergi kort på italiensk så blir restaurant besøket mye enklere for begge parter.

Bestilling av reiseguide.

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Lido. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Lido guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt