Oppdatert 10.02.2022
Go kart på Gran Canaria.

Gran Canaria, en ikke så harry reiseguide.

Gran Canaria er så klart en lukrativ destinasjon for nordmenn å reise til når kulden står på som verst i Norge. Derimot har den spanske øyen fått et mulig ufortjent rykte på seg som harry, fyll og charterfly stappet full med flere berusede gjenger. Gran Canaria – en flyreise passasjerer, piloter og kabinansatte gruer seg til. Trangen etter sol, varme og Sangria i vintermånedene i Norge gjør dermed den utholdelige flyreisen sørover så absolutt verdt det.

Se bort i fra Kashba, restaurantene med bilder av rettene på menyen og karaokebarene så er det fult mulig å oppleve en utrolig fin del av Gran Canaria – en god blanding er og til å anbefale.

Annonse

 

Tre høydepunkt du ikke bør gå glipp av.

Caldera de Bandama

Øyen er beriket med vakker natur og det er flere ulike dagsturer man kan velge å være med på. Caldera de Bandama er et vulkankrater som ligger ved det 574 meter høye fjellet Pico de Bandama. Krateret er en populær attraksjon men er en aktivitet som er undervurdert og flere turister går glipp av en fantastisk opplevelse. Det finner flere guidet turer man kan melde seg på for å se det 1000 meter brede vulkanske krateret.

Roque Nublo

Gran Canaria mest kjente landemerke befinner seg på toppen som måler hele 1813 meter over havet. Den vulkanske klippen er dermed svært kjent og er et beskyttet natur monument. På toppen har du en unik utsikt utover store deler av øyen og er en aktivitet man absolutt burde ha på sin bucket-list når man besøker Gran Canaria. Det er flere guidet turer man kan melde seg på for å se Roque Nublo

Pico de las Nieves

Panoramautsikt over Gran Canaria er Pico de las Nieves med sine gjeve 1949 meter over havet det nest høyeste fjellet på Gran Canaria. Fjellturen tar ca 6 timer, avhengig om hvor man starter turen. Det anbefales å lese seg godt opp på ruten før man legger ut på turen, erfaringer på Tripadvisor er svært gunstig å benytte før turen.

Bestilling av reiseguide.
Glutenfri restaurant på Gran Canaria.

Restauranter på Gran Canaria – Playa del Ingles

Tapas Bar CaPaco er en autentisk spansk tapas restaurant med unik service. En kulinarisk opplevelse du ikke bør gå glipp av. Her får du et A4 ark med standard meny, du markerer rettene du ønsker å bestille før du leverer arket til servitøren. Menyen består med blant annet; Blåskjell med avokadopurrè, chorizo, gambas pìl pìl, albondigas, sopp i en hvitløks marinade, iberìcoskinke og Patatas Bravas. Som på flere tapas restauranter får du ikke servert alt på en gang. Her får du èn rett om gangen, så her blir du sittende lenge i spansk stil. Dette er en unik kulinarisk opplevelse og både eieren og de ansatte er gull verdt. . Adresse; Calle la Palma, 16, 35100 San Fernando de, Las Palmas, Spania. Les mer om restauranten her…

Tango Tapas er òg en autentisk spansk tapas restaurant, det er samme eier som driver Tapas Bar CaPaco. Grunnet oppussing av restauranten fikk vi dessverre ikke testet tapasen denne gangen, menyen består av 50 ulike tapas retter. Restauranten fungerer på samme måte som CaPaco, du får et A4 ark med en standard meny og ringer rundt rettene du ønsker å bestille før du leverer arket til en servitør.

Menyene på Tango Tapas & Bar Tapas CaPaco er ulike. Per dags dato er jeg usikker på om den er i dirft eller ei, siden de nå har samme adresse i følge google, men sjekk ut nettsiden deres før du reiser; her. Adresse; Calle la Palma, 16, 35100 San fernando, Las Palmas, Spania

Steakhouse “El Rancho” ligger rett ved Playa Del Inglès sin hovedattraksjon for ungdommen, den populære bar gaten (denne kommer vi tilbake til). Restauranten er stor og forståelig nok da det er utallige gjester som kommer innom før kveldens festligheter smeller i gang. Jeg har testet ut kjeden i Amsterdam og skuffes sjeldent! Her kan du gå safe og bestille en fajitas med guacamole eller du kan bestille andre kjøttretter, men allergivennlige sauser hadde de ikke når jeg var der. Som alltid kan det endres så mulig de har det i dag. Adresse; Av. Sargentos Provisionales, 10, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Spania.

Restaurante Il Ponte Vecchio er en italiensk inspirert restaurant som ligger ved stranden mellom San Agustìn og Playa Del Inglès, anbefaler å ta taxi hit. Her har du en spektakulær utsikt over havet, aldeles nydelig. Like nydelig som maten som serveres her.  Det må òg sies at byens beste Sangria serveres her. Del en fantastisk god Spansk Paella og en kanne Sangria, for en kombo! Ikke sant? Her snakker man om en autentisk nydelig Paella med en perfekt smaks kombinasjon. Så til det gøyale med denne restauranten og vi beveger oss sakte men sikkert inn på delen som noen vil kalle harry. Med Michael Jackson amatør danse show, artister som covrer populære sanger til allsang som fyller rommet, og til slutt; flamenco dans.Restaurante Il Ponte Vecchio´s adresse; CC TROPICAL L.1, Avenida de Madrid, 1, 35100, Las Palmas, Spania

El Centro restaurante er en populær restaurant som befinner seg i en grotte i Guayadequedalen. Ca en 45 minutters kjøretur fra Play Del Inglès, her kan du se deg rundt i området før du nyter en god middag. Jeg anbefaler å sende en mail til restauranten før du reiser da det ikke presiseres noe allergier på menyen. 

Nettside her.

Adresse: Barranco de Guayadeque, 25, 35260 Agüimes, Las Palmas, Spania

Aktiviteter på Gran Canaria.

Delfin safari er en rimelig utflukt som absolutt anbefales, det er noe majestetisk å kunne se ville dyr ut i det fri. Båten går fra havnen i Puerto Rico, om man bor i distriktene utenfor Puerto rico som Playa Del Ingles, Maspalomas, Arguineguín eller Aan Agustín kan man benytte taxi. Velger man å ta buss bruker denne veldig lang tid. Man kan også velge å være igjen i Puerto Rico, prøve ut en restaurant på strandpromenaden og nyte resten av dagen på Amadores stranden. Husk vann, håndkle, en liten matbit og kamera! Om du er heldig kan du se hval og flere ulike delfiner, de har delfin-garanti så hvis de ikke finner noen delfiner på turen du er med på, får du være med en annen dag. Les mer om delfin safari her.

En rask 8 minutters taxitur fra hotellet har du øyens største Go Kart bane! Om du er en vennegjeng, et kjærestepar eller en familie som er på tur passer dette for dere alle. Her velger man hvilken hastighet du vil ha på din Go Kart. Les mer om Go Kart her.

Gran Karting Club´s adresse: Av. de Wind Surfing, 0, 35100 Bahía Feliz, Las Palmas, Spania.

Om ikke vennskapet ryker når dere kjører Go Kart så mulig det skjer på denne banen, nemlig mini-golf. For konkurranse instinktet er nok like stort om det er på en Go Kart bane eller mini-golf. Dette passer for alle i alle aldre. Mini-golf på Yumbo kjøpesenter; Adresse Av. Estados Unidos, 54, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Spania

Kvelds underholdningen på denne øyen finner man på Yumbo kjøpesenter, unike utesteder med særpreg og et enormt publikums engasjement, vi snakker burlesque, drag show ut av en annen verden. Ikke langt unna ligger Kasbah, Playa Del Inglès sentrums kjerne, her finner du en rekke utesteder, barer og mindre puber. Ikke for deg som ønsker en rolig kveld!

 Oversikt over flere ulike aktiviteter her – 

Delfinsafari på Gran Canaria.

Hva bør du ikke gjøre når du er på Gran Canaria? Dyrevernsorganisasjoner anbefaler at du ikke besøker diverse attraksjoner og aktiviteter som inneholder dyr. Dette blant annet; – Sea World & Sea Land – Kjøretøy trukket av hest/kamel/Esel – Og besøke kamelgårderene –

Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Gran Canaria. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Gran Canaria guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt