REKLAME BOOKING.COM
Oppdatert 12.03.2023

5 tips til deg som skal booke hotell.

Denne hotell guiden er uavhengig av destinasjonen og dermed kun en pekepinn av ulike tips og triks for å optimalisere hotell bookingen din. Har du noen gang tenkt over hvilken type turist du er? Blender du deg inn i lokal befolkningen som en anti-turist eller er du den gjeveste turisten som gjerne står flere timer i kø for det spektakulære Instagram bildet? Uansett hvilken turist kategori du befinner deg i defineres dette ut i fra hvordan du trer deg og oppfører deg på reisen din og hvilke attraksjoner og severdigheter du ønsker å se og besøke under oppholdet ditt.

1.

Først og fremst, hvor skal man booke hotell? Anbefaler å benytte en digital booking tjeneste som blant annet Hotels.com, Booking.com, Agoda.com eller Expedia.com. Velg den aktøren som appellerer til deg og den nettsiden du synes er enklest å navigere deg rundt på. Når du har valgt den digitale booking tjenesten oppretter du en konto hos den valgte aktøren og melder deg inn i deres kunde klubb. Ved å melde deg inn i en kunde klubb får du fordeler som egne rabatterte priser, opptjening av poeng som du kan benytte på en senere booking, raskere hjelp på kundesenteret og du kan benytte deg av prismatch.

2.

På de nevnte digitale booking tjenestene kan du booke både internasjonale og nasjonale hotellovernattinger. På hjemmesidene kan du benytte deg av filtreringen, her får du selv bestemme over hvilke fasiliteter du ønsker hotellet skal ha, dette kan være blant annet inkludert frokost, basseng, bar, restaurant, treningsrom eller velvære og spa avdeling tilgjengelig. Et annet tips er å lese tidligere reisers erfaringer og anmeldelse av hotellet før du booker, denne informasjonen er gull verdt.

3.

Når du har kartlagt alle fasilitetene du ønsker hotellet skal tilby oppretter du en liste over de ulike attraksjonene og severdighetene du ønsker å se og gjøre under oppholdet ditt. Dermed minsker du det geografiske området du ønsker å bo i. Er det i storby som London der de ulike attraksjonene og severdighetene har store avstander kan det være lurt å booke et hotell i nærheten av en metrostasjon.

4.

Det siste punktet er å velge prisklassen du ønsker, derimot anbefales det å ha prisklassen i en høyere pris. Det er små marginer på de ulike digitale booking tjenestene, så om budsjettet ligger på 2500 kr, kan det være lurt å sette prisen til 3000kr for da får du hoteller som varierer i pris fra 2560 – og inntil 3000kr. Så enkelt som dette er det å velge riktig hotell. Det er for såvidt noe forarbeid som ligger til spille med å kartlegge hele din reise for å kvalitetssikre at du velger et hotell som når alle dine krav.

5.

Slik benytter du deg av prismatch; på hotell bookinger kan du benytte deg av den aktuelle prismatch tjenesten, dette vil si om du finner hotellet du ønsker å bestille til en lavere pris hos en annen aktør kan du sende inn dette og få matchet prisen. Dette gjelder også etter at bookingen er gjennomført, så her kan du spare en del ved å titte innom i ny og ne for å se om hotellet har gått ned i pris.

Annonse

 

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt