Oppdatert 23.04.2023

Lido, en skjult perle i nord Italia.

Lido er en skjult perle som befinner seg utenfor Venezia i Nord-Italia. Lido måles fra den ene enden til den andre hele 18 km lang. Øyen er full av aktiviteter man kan gjøre, gourmet restauranter man kan besøke og flere strender å velge mellom langs den “uendelige” strand promenaden. Noe å bemerke seg over før man reiser til Lido er at dette har vært og er et svært populært ferieparadis for italienerne. Handler du på en matbutikk snakker mindretallet engelsk. Så om du ønsker å besøke Lido anbefales det å kunne litt grunnleggende italiensk. Det er flere grunner til at man burde bo på Lido fremfor på hoved øyen Venezia hvis man ønsker en kombinasjon av strand og storbytur.

Reisetips Lido.

1.

Det er flere mulige måter å komme seg til øyen på. Fra flyplassen er det mulig å benytte alilaguna, denne båtturen er litt dyrere enn vaparetto (ACTV) men raskere da man kjører direkte til Lido før båten går videre til Venezia. Raskeste båten fra Flyplassen til Lido er den Rød linjen, rutekart og timetabell finner du her. Du kan også ta den Blå linjen, rutekart og timetabell finner du her. Nettsiden for ruteinformasjon til og fra flyplassen med Alilaguna til både Venezia og Lido finner du her.

2.

De populære øyene Burano og Murano befinner seg en kort båttur fra Lido. De mange fargerike husene er en turist attraksjon i seg selv og tiltross for dens populæritet fylles det ikke opp med turister på disse øyene. Burano er kjent for deres håndverk av de tradisjonsrike venetianske maskene og glass. En times tid til utforsking per øy er gjennomsnittlig besøkstid. OBS – Grunnet pandemien er det endringer i rutetabellen.

3.

Lido er en kjent ferieøy for italienerne og er dermed lite turistpreget. Ikke langt unna ankomst terminalen er øyens hovedgate med en rekke restauranter, cafeer og noen italienske klesbutikker. Det er svært enkelt å finne allergivennlig mat både på Lido og på Venezia, man finner enkelt glutenfri pizza og pasta på nesten hver eneste restaurant. Husk å ha med oversikt over dine allergener på Italiensk, dette gjør det bedre for alle parter under restaurant besøkene. Allergi-kort her.

Bestilling av reiseguide.

Aktiviteter på Lido.

Så klart utforsker man Venezia selv om man bor på Lido og da burde man lese seg opp på Venezia sine regler for å unngå en heftig bot på opptil 5000kr – reglene her. Til å være en relativt liten øy er den sprekkfull av spennende attraksjoner, severdigheter og museer. Det moderne Guggenheim museet burde noteres til din bucket-list, museet befinner seg sentralt ved Grand Canal i Dorsoduro sestiere. Den enestående samlingen består av en rekke verk fra svært kjente og sentrale kunstnere som Pablo Picasso, Andy Warhol og den venetianske kunstneren Giuseppe Santomaso for å nevne noen få. Informasjon om utstillinger, åpningstider og transport her.

En perfekt kombinasjon av sol og storbyferie. Nyt dagene på en av Lidos mange strender. Så hvilken strand skal man velge mellom? Hele promenaden er fylt med ulike strender man kan benytte seg av, her kan det være lurt å bestille et par dager i forveien for disse strendene fylles raskt opp. Derimot finnes det noen offentlige strender med gratis inngang på Lido, Spiagga libera. Nyt noen avslappende timer på dagtid på stranden før du utforsker Venezia på kveldstid. For en spektakulær solnedgang tar du kveldsturen til nord siden av øyen.

På Gran Viale Santa Maria Elisabetta eller rettere sagt, hovedgaten på Lido kan man leie sykler. Rimelig og en utrolig fin måte å få sett store deler av øyen på. Adresse: Gran Viale Santa Maria Elisabetta 79B, 30126 Lido, Venice. 

Basilica di Santa Maria Della Salute

Selv om Venezia er en liten øy er det flere spektakulære katedraler man kan besøke. Basilica di Santa Maria Della Salute… Hva skal man si om dette unike bygget? En vakker arkitektonisk perle mildt sagt. I dette område finner du flere lokale små puber, vakre sidegater der solen treffer perfekt når den gyldne time faller mellom de små byggene.

Basilica di San Marco

Sentralt i Venezia ligger markusplassen, og helt i enden er Basilica di San Marco. Selve området er et sentralt holdepunkt og preges dermed av mange turister. Anbefaler å ikke benytte seg av de ulike spisestedene i dette området da prisen ikke holder til kvaliteten som serveres. Åpningstider av Markuskirken her.

Basilica San Giorgio Maggiore

Basilica San Giorgio Maggiore befinner seg på øyen med samme navn; Island San Giorgio Maggiore. En rask båttur fra Venezia og du er fremme på denne fortryllende lille øyen. Ta turen til toppen av tårnet for en spektakulær utsikt over de flere øyene. Frykt ikke heisen med første øyekast den er trygg å reise med og tar kun ett minutt. Informasjon og åpningstider her.

Restauranter på Lido.

Det er lite turistpregede restauranter og flere kulinariske opplevelser kan man oppleve her på øyen. Lido er fylt med spennende restauranter og har hovedsakelig italiensk cuisine som man så klart ønsker når man først er i Italia. Allergi tilpasning er overhodet ingen problem, de fleste restauranter har både glutenfri pasta og pizza. 

Roxy restaurant befinner seg i hovedgaten på øya. Restauranten har et moderne italiensk preg og en spennende meny bestående av pizza, salater og en rekke sjømat pastaer som man absolutt burde prøve om man er på Lido. Restauranten åpner tidlig og har ingen stengetider i løpet av dagen så her kan man nyte både en sen lunsj og middag. . Adresse: Granviale Santa Maria Elisabetta, 49/G, 30126 Lido VE, Italia.

Ai Do Mati befinner seg et steinkast unna Roxy Restaurant. Restauranten har åpent både til lunsj og middag, men pizzeriaen åpner ikke før kl 19:00. Restauranten har både inne og uteservering så om du er heldig får du plass ute på den lille sjenerte plassen de har. Servicen, maten og atmosfæren gjør at man heller ønsker å tilbringe kveldens kulinariske opplevelse her enn Venezia – og det sier sitt. Sjelen som både legges i en enkelt italiensk forrett slik som hovedretten blir er å sette prikken over i’en. Sjømat pastaen er ut av en annen verden og med de enkle lokale råvarene skulle man trodd man satt i sør-Italia. . Adresse: Granviale Santa Maria Elisabetta, 49, 30126 Lido VE, Italia.

Glamy Bistrot er en restaurant man bare håper og krysser fingrene ikke blir for populær slik at det blir umulig å få tak i et bord. En kulinarisk opplevelse ut av en annen verden serveres fra det særdeles lille kjøkkenet kokkene jobber i. Servicen, kunnskapen og matrettene tyder på at den gjennomtenkende atmosfæren og opplevelsen en besøkende skal få fra han eller hun trer inn til de forlater restauranten er usedvanlig å få. En restaurant som burde noteres til toppen av listen din. Adresse: Via Sandro Gallo, 111 A, Lido di Venezia, 30126 Venezia VE, Italia.

Transport til og fra Lido.

Offentlig transport i Venezia og på Lido er gøy, enkelt og rimelig! Øyen er liten og man kan gå til de ulike attraksjonene og severdighetene i løpet av dagen, men skal du utforske den vestre delen av øyen er det greit å hoppe på en Vaporetto. Vaporetto er vannbussen som er transportmiddel på øyen, det er lettvint å bruke og det enkleste er å laste ned timetabellen og ha den lett tilgjengelig på mobilen. Bare husk å stemple FØR du går ombord, det er lett å brenne seg og ingen nåde om det er kontroll. ACTV Vaporetto finner du her.

Taxi i Venezia er og en mulighet, båter i mahogny farge slik som sett på ” The Tourist”. Fra flyplassen til Lido er det flere mulige transportmidler man kan benytte, men anbefaler Alilaguna, båten koster ca 15€ inkludert bagasje. Det er enkelt skilting til båt terminalen og du blir møtt med ansatte som bistår med hjelp til hvilken linje og holdeplass du skal til. Buss er og en mulighet, dette er den billigste transporten t/retur flyplassen. Billetten koster 8€ og bruker rundt 20 minutter fra Piazzale Roma. Avgangstider på bussen er hvert 20. minutt. Etterfulgt av ACTV fra eller til Venezia – Lido.

Raskeste båt fra Flyplassen til Lido er den Rød linjen, rutekart og timetabell finner du her . Du kan også ta den Blå linjen, rutekart og timetabell finner du her. Nettsiden for ruteinformasjon til og fra flyplassen med Alilaguna til både Venezia og Lido finner du her.


Vær en god turist, Buon Viaggio!

Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Lido. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Lido guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt