Oppdatert 21.04.2023
Citystroll in central Lisbon, Portugal.

Lisboa, Portugal.

Lisboa, en by beriket med historiske monumenter, attraksjoner og severdigheter. Gamlebyen preges av smale, bratte og sjenerte gater med en rekke unike lokale restauranter som man enkelt kan ramle innom for en minnerik tapas middag. Byen er kjent for å være en populær havneby da landet grenser til Atlanterhavet. Turismen har vokst kraftig de siste årene og det er trygt å reise til Lisboa.

Lokalbefolkningen er avslappet, vennlig og imøtekommende som gjerne slår av en lengre prat. Sentrumskjernen regnes i byområdet Baixa og med gåavstand til det fleste attraksjonene og severdigheten er Lisboa enkel å oppleve. Husene er fargerike, gatene i de eldre byområdene er trange og bratte kan man og ta de ulike trikkene som er plassert

3 populære aktiviteter i Lisboa.

Miradouro

Jardim de São Pedro de Alcântara, et fantastisk utkikkspunkt sentralt i Lisboa. Her får du en spektakulær utsikt over byen og helt over til São Jorge Castle. Miradouro, selve utkikkspunktet bestående av terrassen, den grønne parken der du kan nyte en idyllisk panoramautsikt Adresse: R. de São Pedro de Alcântara, 1200-470 Lisboa, Portugal.

São Jorge Castle

Byvandring i Lisboa. En gåtur fra sentrumskjernen til selve Saint George Castle (portugisisk – Castelo de São Jorge) en aktivitet der du blir veldig godt kjent med byen. Det er vakte sjenerte gater oppover mot slottet som gjør gåturen ekstra verdt det. Adresse:  R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lisboa, Portugal.

Alfama

The Alfama er en navnet på gamlebyen i Lisboa. Området er det eldste i Lisboa og dateres helt til 1200 tallet. Alfama knyttes til de ulike sentrale distriktene og er svært sentralt. Man kan fint starte gåturen fra arco da rua augusta, gamlebyen består av smale, sjarmerende og tidvis bratte gater.

Bestilling av reiseguide.

Populære attraksjoner og severdigheter i Lisboa.

Arco da rua augusta

Den spektakulære Triumfbuen i sentrumskjernen er et fint holdepunkt, i nærheten er det og gode shopping muligheter. Restaurantene i områdene her er overpriset og rettet mot turister, en rask gåtur til de andre byområdene så finner man gode lokale restauranter.

Jerónimos kloster

En arkitektonisk skatt befinner seg i bydelen Belem, et lite stykke utenfor sentrumskjernen i Lisboa. Jerónimos klosteret også kalt hieronymitt klosteret er på den anerkjente UNESCOs verdensarvliste og er en attraksjon man absolutt burde besøke under Lisboa turen.

Museu Calouste Gulbenkian

Kunstmuseet befinner seg i byområdet Azul. Museumet huser en enestående privat samling av verdenskjente verk utarbeidet av kjente kunstnere som Turner, Degas, Renoir og Monet for å nevne noen. For mer informasjon om Gulbenkian museet og åpningstider her.

Trikk i Lisboa, Portugal.

Restauranter & cafeer i Lisboa.

La Trattoria er en moderne og elegant restaurant med svært hyggelig betjening. Restauranten er opprinnelig italiensk og tilbyr deretter italienske retter som blant annet pasta, risotto og carpaccio for å nevne noen. Restauranten tilbyr en rekke glutenfrie retter og ikke nok med det er de sertifisert av den portugisiske cøliaki foreningen. La Trattoria er en svært populær restaurant og det anbefales å bestille bord. For meny og booking av bord her.

Det er ikke til å legge skjul på at det kan være utfordrende å reise til utlandet når man er avhengig av tilpasning i kostholdet på de ulike spisestedene. Hard Rock Cafe er familievennlig, smaksrikt og enkelt å tilpasse. Restauranten i Lisboa, til tross for å være en kjede en god mulighet for både lunsj og middag. Avslutt kvelden på en av byens takterrasser, hvis du velger en restaurant i en av byområdene som er i høyden får du en spektakulær utsikt å se kveldens solnedgang. En takterrasse med tropisk atmosfære og design er The V rooftop bar .

Annonse

Trikk i Lisboa Portugal.

Reisetips Lisboa.

Transport i Lisboa så anbefales metroen, man kan også benytte en av byens flere tuk-tuk eller ta en av de mange sjarmerende og fargerike trikkene.

Det er beklageligvis mye tyveri på hoteller i Lisboa. Lest nøye på andres erfaringer på digitale booking tjenestene og Tripadvisor. La gjenstander av høy verdi være igjen hjemme og husk å alltid legg verdigjenstander i en låst safe på hotellrommet. For hotell i sentrumskjernen er området Baixa, deretter anbefales området rundt Marques de pombal rundkjøringen. Transport til og fra flyplassen i Lisboa – Rutetabell for Aerobus her. Hvis du ønsker en dag på stranden har du en rekke strender å velge mellom, de mest populære er Prada da Caixas, Praia da Torre, Praia do Tamariz og Praia de São Pedro do Estoril. Alle strendene befinner seg utenfor Lisboa.

Del opp Lisboa reisen og utforsk nabobyene, lei en bil eller ta toget og nyt et par dager i nabobyen Sintra.


Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Lisboa. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Lisboa guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt