Oppdatert 25.10.2023
British museum in London, England.

London, England.

London er en hektisk by med et høyt tempo på de lokale. De brede veiene er fylt med biler, double-deckers og de ikoniske svarte taxiene over de lange broene som binder bydelene over elven Themsen. En by med delvis mye natte-støy kan det være lurt å være obs på de mest trafikkerte veiene i London som Oxford Street og ved Trafalgar Square. Bykjernen i London kan regnes på holdepunktet ved Trafalgar Square som befinner seg rett ved nasjonalgalleriet som er en arkitektur opplevelse i seg selv. Deretter er storbyen delt inn i flere byområder, de mest populære er nok kjente navn som du allerede har hørt om som blant annet; Soho og Covent Garden, til de rimeligere områdene som Lambeth, Waterloo og Holborn.

Covent Garden er et utmerket området med lite trafikk, gode undergrunns linjer til de ulike populære attraksjonene og severdigheter og et stort antall restauranter som garanterer en kulinarisk opplevelse for en hver smak.

Hva bør man se og gjøre i London? Dette er en storby som passer for en hver reisende, om du så skal på vennetur, er vågal å reiser alene, dyrke kjærligheten med en partner eller en familie på farten så finner du garantert noe som faller i smak i denne gøyale byen.

Tre høydepunkt i London du ikke bør gå glipp av.

London eye

London Eye er muligens ikke den beste attraksjonen for de med høydeskrekk, derimot en enestående mulighet til å se den fantastiske utsikten utover London. En av de mest populære attraksjonene så her må man forvente mye venting og lange køer, anbefaler dermed å forhåndskjøpe billetter. Her kan du velge mellom en rekke utvalgte turer som blant annet en romantisk tur for to med egen kapsel, en flaske champagne eller bare ta en vanlig tur med flere turister. For å svare på et av de mest kjente spørsmålene på google “Do you need to wear a helmet” og svaret er nei..

Løvenes konge

Musikalen Løvenes Konge er ikke uten grunn en av verdens mest omtalte og populære musikal. Billetter til løvenes konge musikalen finner du her & her. Utenom dette kan du dra innom “The Box Office” på Covent Garden for å kjøpe billetter rett før showet, billettene er ikke billigere (selv om det sies å være det) Løvenes Konge er en verdenskjent musikal og denne kommer ikke til å skuffe deg. Musikalen går på Lyceum Theatre på Covent Garden. Billettprisen er fra £35 til £149.

Harry Potter

Warner Bros studios, et dypt innblikk inn i magiker verden og for en Harry Potter fanatiker er det en spektakulær opplevelse. Store deler av filmene er spilt inn i disse studioene og her får du se verdenen bak kulissene. Vandre gjennom storsalen, byen Galtvang og selveste skolen – Galtvort. Her anbefales det å sette av en hel dag, gjennomsnittlig besøkstid er 3 og en halv time. Transport fra London er en 40 minutters direkte togtur fra Kings Cross Station til Watford Junction, videre fra togstasjonen er det en gratis Harry Potter shuttle-bus som tar deg videre til Warner Bros Studios. Et ekstra tips er å besøke WBS i engelskmennenes vinterferie, da kan de ha litt overraskelser, for eksempel så hadde de i 2015 besøk av dyrene som er med i filmene. Billetter her.

Annonse

Booking.com
Annonse
Big Ben in London England.

Attraksjoner og severdigheter i London.

Londons mest ikoniske attraksjon er nesten 100 meter høyt og 162 år gammelt, selveste Big Ben. Et unikt klokketårn ved det britiske parlamentet, attraksjonen er på flere sin må-oppleve liste og vegg-i-vegg har du The House og Parlaments, The Palace of Westminster med muligheter for guidet turer hvis du ønsker det.

Om du ønsker å se vaktskiftet på Buckingham Palace er det veldig mye mennesker, fulle metrostasjoner og med minimalt utsikt til selve vaktskiftet er det ikke til å anbefale.

Det er flere ulike linjer Hop-On Hop-Off busser i byen, et veldig bra aktivitet om du ønsker å benytte lengre tid i løpet av en dag på ulike attraksjoner og severdigheter kan du gjøre dette.

Madame Tussaud befinner seg i området Marylbone og er en fin familieaktivitet.

Leadenhall Market er i finansdelen av byen og her finner du små puber og barer. Det er her de fleste som arbeider i området spiser lunsj så trafikken er til tider stor.

Tre fluer i en smekk! Tower Of London, London Bridge & Tower Bridge befinner seg i samme området. Om du ønsker å gå tilbake i tid og vandre rundt på Tower Of London er det til å anbefale. Nærmeste metrostasjon er Tower Hill.

Museer i London.

British Museum befinner seg i området Bloomsbury og er bare en rask gåtur fra Covent garden. Det er fine gater å vandre i og gåturen tar ca 12-13 minutter. Du går blant annet forbi Neal´s Yard som er et perfekt lunsj sted på vei til eller på vei fra museet. Det er og en liten restaurant i toppetasjen på museet som serverer sandwicher og enkle salater til en middels-høy krone, ypperlig hvis du ønsker noe raskt! Det er gratis inngang til selve museet, men noen avdelinger med ekstra utstillinger koster penger. Adresse: British Museum, Great Russell St, Bloomsbury, London WC1B 3DG, Storbritannia.

Tate Modern er et kunstmuseum som absolutt burde stå på din liste over museer å besøke i London. I midten av innsiden i museet det et stort tomt areal som tidvis er bestående av limited edition med spesielle kunstutstillinger med objekter eller lyd. Resten av museet er bestående av områder med kunstutstillinger av kjente kunstnere som blant annet Salvador Dalì , Andy Warhol & Pablo Picasso. Det er gratis inngang til selve museet, men noen avdelinger med ekstraordinære utstillinger koster penger. Adresse: Bankside, London SE1 9TG, Storbritannia.

Hayward Gallery er et kunstgalleri som befinner seg i South bank, gallieriet befinner seg i en mindre størrelse enn de som er nevnt ovenfor. Adresse: Hayward Gallery, Southbank Centre, Belvedere Rd, South Bank, London SE1 8XX, Storbritannia.

National History Museum er byens nasjonal museum og befinner seg i Kensington, en rask metro tur fra bykjernen London. Adresse: Cromwell Rd, South Kensington, London SW7 5BD, Storbritannia.

Victoria and Albert Museum befinner seg og i Kensington og her kan du se den spektakulære Dior utstillingen. Den er kun tilgjengelig i London i en tidsperiode før den forflytter seg videre. Adresse: Cromwell Rd, Knightsbridge, London SW7 2RL, Storbritannia.

Oversikten over de ulike utstillingene finner du her 

Inside of the art museum Tate Modern.

Musikaler i London.

Wicked.

Billetter til Wicked musikalen finner du her & her. Reiser du med barn eller om du ikke er så høy anbefales det å leie en pute slik at du kommer litt høyere opp da salen er vinklet. Musikalen er fin for hele familien og går på Apollo Victoria Theatre. Nærmeste metro stasjon er Victoria. Billettprisen på musikalen er fra £22 til £177.

Phantom of the Opera.

Den verdens kjente musikalen Phantom of the Opera er på topp 5 over musikaler man absolutt burde se når man besøker London. Passer bra for ungdom og voksne. Billettprisen er fra £27 og kan bestilles her.

Les Miserables.

Les Miserables er óg en musikal som bare må oppleves når man besøker London. Passer bra for ungdom og voksne. Billettprisen er fra £24 og kan bestilles her.

Charlie og sjokoladefabrikken

Musikalen går på Lyceum Theatre og ligger på Covent Garden. Billettprisen er fra £35 til £149. Billetter til Charlie og sjokoladefabrikken finner du HER. Musikalen fryder topplisten og beklageligvis stoppet den å gå januar 2017, men ha et øye åpent om de har startet igjen når du tar turen nedover.

Frozen.

Frozen er en av de nyeste musikalene som er den perfekte opplevelsen for hele familien. Billettprisen er fra £35 og kan bestilles her.

Matilda.

Matilda er en gøyal musikal for hele familien Billettprisen er fra £24 og kan bestilles her.

Reisetips! De fleste musikalene har aldersgrense 8+ med følge av voksen, noen av de mer familievennlige musikalene har en aldersgrense på 6+. Barn under 4 nektes inngang.

Aladdin.

Billetter til Aladdin musikalen finner du her & her. Musikalen er relativt ny og hadde premiere 9. Juni 2016. Som enhver Disney fanatiker så faller musikalen i smak. Hele stemningen og rekvisittene var fantastiske og musikken kan ikke forklares men må oppleves. En gøy faktaopplysning er at skuespilleren som spiller Jafar i musikalen er faktisk den “ekte” Jafar fra Disney filmene. Musikalen går på Prince Edward Theatre og billettprisen er fra £25 til £85, så en av de rimeligere musikalene.

The book of mormon.

Billetter til The Book Of Mormon finner du her. Muligens ikke en musikal for de minste barna? Passer bra for ungdom og voksne.

The play that goes wrong.

Et populært og latterfult teaterstykke som absolutt anbefales. Billettprisen er fra £24 og kan bestilles her.

Abba & Mamma Mia i London.

Mamma Mia The Party.

For en fest! Mat, dansing og fest til selveste Mamma mia – ingenting blir bedre enn det. Billettprisen er fra £109 og kan bestilles her.

Mamma Mia Musikal.

Mamma Mia Musikalen er en av Londons mest populære musikal og det er ikke uten grunn, for en feel good opplevelse. Billettprisen er fra £18 og kan bestilles her.

Abba Voyage.

Hele verden har ventet på en Abba konsert og nå er den endelig her i moderne stil. Billettprisen er fra £65 og kan bestilles her.

Veganske restauranter i London, England.

Restauranter i London.

Maxwell Bar And Grill befinner seg på Covent Garden, her har de glutenfri øl og hva passer med øl? En nydelig og rask fajitas med ekstra guacamole. Hvis du skal på musikal rundt Covent Garden anbefaler jeg å spise her, gangavstand til musikalene! Adresse: 34 King Street Covent Garden London.

Inne på området Neal´s Yard finner du en rekke kafeer og en favoritt her er Wild Food Cafe, dette er en RAW kafe som server veganske kaker, burgere, salater med mer. Ufattelig god og svært sammensatt meny, anbefales om du er veganer eller ei. Sjekk ut nettsiden herAdresse: 269-270 Upper Street, Islington, London.

ICHI Sushi and Sashimi bar finner du på Westminster, rettelse.. I midten av rundkjøringen finner du selveste Park Plaza og opp en rulletrapp ligger denne herligheten av en restaurant. Nå er det ikke så mye man gjør her i området, men herlighet for en matopplevelse. Adresse: Park Plaza, 200 Westminster Bridge Rd, London.

3 Populære restauranter i London.

Sophies Steakhouse

Sophies Steakhouse befinner seg i området Soho, restauranten med gangavstand til The Prince Of Wales theatre & Prince Edward theatre. Om de fortsatt har deres anerkjente biff salat med rød pesto, anbefales! Sophies Steakhouse på Covent Garden er per dags dato nedlagt. Adresse: 42-44 Great Windmill St, Soho, London.

Flat Iron

Om det er en dag i London du ikke har en aktivitet du skal rekke anbefales det med hånden på hjerte å prøve ut Flat Iron som er på Covent Garden. Her tar de kun i mot et fåtall av bordbestillinger og er du ikke en av de heldige kan du stille deg opp i køen. Flat Iron er en av Londons beste steakhouse restauranter og er i en høyere klasse, en kulinarisk matopplevelse. Adresse: 17-18 Henrietta St, Covent Garden.

Sushisamba

Sushi, takterrasse og en ingefær drink ? Ja takk! Covent Garden oser ikke av restauranter, men utvalget som er her må man skryte av. Sushisamba har et veldig bra utvalg av sushi og drinkene her er midt i blinken. Ønsker du en middels rolig kveld med litt stemning er dette stedet for deg. Ikke for familier! Adresse: Covent Garden, 35 the Market.

Restauranter i Kensington.

Town House

Town House… Er du på familie tur og har et barn (eller deg selv) som er glad i skjønnheten og udyret passer denne kafeen midt i blinken! Kafeens tema er nemlig Disneys skjønnheten og udyret. Her får du småkaker, lunsj og middag innen visse tidspunkt. Sjekk ut nettsiden her! Adresse: 109-113 Queen’s Gate, South Kensington, London SW7 5LP

Elgar Room Brasserie

Hvis du skal på Royal Albert Hall på konsert eller en type forestilling anbefaler jeg å reservere et bord på restauranten som befinner seg i samme lokalet. Vi reserverte et bord på restaurant Elgar Room Brasserie, her serverer de nydelig kjøtt med stort utvalg av en rekke tilbehør. Mildt sagt helt fantastisk. Adresse: Royal Albert Hall, Kensington Gore, Kensington, London.

Kunstmuseet Tate Modern London, England.

Teater i London.

The End of Longing med Matthew Perry som hovedrolle er et teater stykke som minnes om en voksen versjon av Friends. En drøm i oppfyllelse for en Friends fanatiker som er dette midt i blinken! Teateret går på Playhouse Theatre og nærmeste metrostasjonen er Embankment.

Harry Potter and The Cursed Child… En forestilling som det er utsolgt gang etter gang uansett hvor mye arbeid man legger i søken etter billetter. Det anbefales ikke å kjøpe billetter av privatpersoner da dette har blitt et velkjent problem i byen mtp svindel. Billettene selges kun på denne siden og disse ryker raskt. Får du ikke tak i billetter kan du derimot ta deg turen til Warner Bros Studio.

Stomp er et spektakulært show med god underholdning der bruker tilfeldige objekter som man finner på gaten til å lage musikk med som blant annet koster, søppelkasser, handlevogner ol. Stomp er ikke tilgjengelig dd, men som andre musikaler og teater så kommer det muligens tilbake så denne blir såtende på guiden. Forstillingen gikk i sin tid The Ambassadors Theatre. (Har du sensitiv hørsel så anbefales det å ha med støydempende headset eller ørepropper da det er skarpe lyder til tider og barn under 5 år er ikke tillatt.)

Cirque Du Soleil – TOTEM er et tilreisende akrobatisk danseforestilling med en humoristisk sans som tilleggs underholdning (presiserer at de ikke buker dyr) Forestillingen var på Royal Albert Hall i Kensington. For en god sammensatt aften anbefales det å spise middag på en av restaurantene i Royal Albert Hall som er i samme bygg, en perfekt ordning. Vedrørende billettsalget så anbefales det å se ordentlig på sete-kartet, kan være vanskelig å tyde om det er egne bokser og ikke enkeltseter du velger.  Oversikten over eventer finner du her.

Reisetips London.

Anbefaler å booke hotell ved siden av en metrostasjon med gode ungergrunns linjer til flere attraksjoner.
Peak hour i London er fra kl. 06:30 – 09:00 og fra kl. 16:00 – 19:00. Dette innebærer en høyere kostnad innenfor disse klokkeslettene.
Transport fra Heathrow flyplass er metroen den raskeste og rimeligste transportmiddelet.

På vei ned til metroen kjøper du er Oyster Card som du svært enkelt kan benytte deg av under hele oppholdet ditt i London. Dette kortet kan du bruke på alle offentlig transport og er særdeles effektivt.

Ta deg tiden og bryet å last ned appen; TUBE MAP. Utenom appen anbefaler jeg nettsiden her. Her kartlegger de reiseruten for deg og er den enkleste måten å få hjelp på angående reiseruten. Enkelt fortalt så søker du opp avreise sted til ankomst sted, så regner nettsiden ut en reiserute. Du kan også filtrere bort buss så får du kun opp metroen for eksempel. Til opplysning kan du få ulike reiseruter til samme destinasjon, dette er for å lette på antall reisende slik at det ikke oppstår lange køer, vær obs på at det er dyrere å reise under peak hour. mer informasjon finner du her.

Før bestilling av ulike billetter anbefales det å sjekke ut denne nettsiden her raskt for tilbakemeldinger: Her.


Annonse

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen London. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. London guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt