Oppdatert 21.04.2023

Musée d’Orsay

Det finnes mange kunstmuseer og særdeles flere befinner seg òg i Paris, men om et museum kan slå pusten fra deg er Musée d’Orsay på topp 10 listen. Denne gamle jernbanestasjonen er en attraksjon i seg selv om du ser bort i fra de mange ulike kunstutstillingene som er stilt ut på dette museet. Om man kan benytte ordet “en arkitektonisk perle” for å beskrive en attraksjon er dette den perfekte definisjonen med en arkitektonisk stil av den ikke alt for gamle beaux-art.

På Musée d’Orsay finner du en av verdens største samlinger av Monet, Camille Pissarro og Renoir for å nevne noen få. Utenom den faste utstillingen tilbyr og museet en rekke spesielle utstillinger som er tilgjengelig i en tidsperiode som for eksempel Yves Saint Laurent aux musées som blir stående på museet frem til 15 mai. Les mer om YSL utstillingen her og mer informasjon om utstillinger og åpningstider finner du her.

Gjemt i femte etasje finner du den spektakulære klokken som tar oss tilbake til tiden da dette var en jernbanestasjon. Et sjakktrekk for å trekke publikum av både museum- og kunst entusiaster og fotografer som kommer for å knipse et unikt bilde.  Titter du gjennom klokken har du en vakker utsikt utover Paris og ser du godt etter vinker Sacré-Coeur.

Et lite tips – utenfor museet langs Seinen er det en rekke boder med der gatekunstnere selger vakre posters.

Adresse: 1 Rue de la Légion d’Honneur, 75007 Paris, Frankrike.

Bestilling av reiseguide.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt