Oppdatert 22.04.2023
Travehledge i Champs-Èlysèes, Paris.

Bli kjent med Paris.

Paris omtales av flere som kjærlighetens by, en storby med rolig atmosfære som oser av romantiske begivenheter par kan gjøre for å dyrke kjærligheten. Med spektakulære attraksjoner, severdigheter og monumenter passer Paris til en hver reisende om det så er solo, vennetur eller familie. I Paris venter Eiffeltårnet, Notre Dame og det unike Musèe d`Orsay, det er ikke rart at Paris er en av manges favoritt destinasjon å reise til.  

Tre høydepunkt i Paris du ikke bør gå glipp av.

Cafè des deux Moulins

Cafè des deux Moulins, kjent fra “Den Fabelaktige Ameliè fra Montmartre” befinner seg i området Quarter Pigalle, perfekt pit-stop for en kaffe før turen går videre opp til Montmartre. Metrostasjonen er Blanche.

Sacrè-cæur

Montmartre, du Montmartre.. Gammeldags fransk romantikk, mildt sagt et nydelig sted. Restaurantene, kafeene og de sjenerte små gatene med en unik utsikt på toppen over Paris. Beundre den spektakulære basilikaen Sacrè-cæur i en atmosfære med gatekunstnerne og musikere som spiller og tar deg tilbake i tid. Unn deg en kaffe og nyt øyeblikket her, dette får du ingen annen plass. Metrostasjonen er Anvers.

Versailles

En arkitektonisk perle befinner seg utenfor Paris, det spektakulære slottet Versailles. Et tidligere hjem for kong Ludvig og dronning Marie Antoinette tar deg tilbake til den franske barokk arkitekturen med store haller, malerier og interiør som tar pusten ut av deg. En times togtur med Linje RER C.

Annonse

Booking.com

Restauranter og cafeer i Paris du ikke bør gå glipp av.

El Mercado French-Mex ligger i en sidegate på Champ Èlyseès, her serveres det generelt tex mex så her finner du alt fra chili con Carne, Taco, Burritos, Nachos mm. Ikke dra når pariserne har lunsj, stedet blir stappet fullt og er helt umulig å få bord. Adresse: 17 Rue de Colisèe. La Maison de I`Aubrac befinner seg i en sidegate på Champ Èlyseès. Hvis du først ønsker å spise rundt i området her så burde du ta en titt innom denne restauranten. En populær steakhouse restaurant, lurt å booke bord før dere drar. Adresse: 37 rue Marbeuf.. Les Crocs de IÒgre er òg en veldig populær Steakhouse restaurant. Adresse: 83 avenue Bosquet.

Chez I`Ami Jean er en typisk fransk restaurant, men hvis du er kresen i matveien er ikke dette stedet for deg. Ønsker du å teste ut ny og spennende mat, ta deg turen hit. Adresse: 27 rue Malar. Atelier Vivanda er en fransk restaurant som er kjent for å serverer store kjøttbiter og relativt store porsjoner så her går du ikke sulten tilbake til hotellet. Adresse 20 rue de Cherche-Midi. Ralph´s er Ralph Lauren sin restaurant. Her kan det lønne seg å bestille bord da dette er en veldig populær restaurant. Flere kommer også innom for en kaffekopp, så det er mulig for en rask bit også. Amerikansk stil med enkel meny. Adresse: 173 boulevard Saint-German.

Cojean er en kafe som serverer økologiske matretter med tilpasninger av allergier, veganske og vegetarianske muligheter. Smoothie, juice og salater som egner seg som en rask lunsj. Noglu er en italiensk restaurant som tilbyr en rekke glutenfrie allergi-tilpasninger på deres meny.  Adresse: 16 passage des panoramas. Starbucks for en kaffe latte med mandelmelk en kald dag i Paris er noe man burde unne seg, ikke noe annet allergivennlig mat tilbys her. Adresse: Galeries des Arcades. Verti Midi er en salatbar som du får instagram-verdige salater som flere skriver. Adresse: 1 Rue Saint-Marc.

Le Cairn er en kafe som serverer en rekke gluten og melkefrie kaker, brødbakst og en rekke salat. Ypperlig for en rask lunsj.  Adresse: 3 rue Dupont des Loges. Grom Gelato er en autentisk italiensk iskrembar som du både finner i Paris og Italia. Her finner du mange ulike smaker og en rekke melkefrie sorbeter, de har og glutenfri kjeks. Adresse: 81 rue de Seine. EXKi er en glutenfri og vegansk kafe der du får servert en rekke salater, de sier selv de er “Clean, healthy, vegan food!” Adresse: 52 rue Montorgueil.

Attraksjoner og severdigheter i Paris

Paris mest ettertraktede attraksjon er det spektakulære Eiffeltårnet og på utkikksplassen Trocadéro får du en utsikt over tårnet som er vanskelig å slå. Ønsker du å fotografere tårnet uten forstyrrelser kan man bevege seg ned mot trappene til platået under Trocadéro og benytte seg av parken frem til Eiffeltårnet. Minner om at det bugner av turister på Trocadéro og stedet er kjent for raske lommetyver. Restaurantene i området er i en høyere prisklasse. Metrostasjonen er Trocadéro, litt lengre unna er Iena.

Fornøyelsesparken Disneyland Paris befinner seg kun en 35 minutters togtur fra sentrumskjernen med Tog – RER A til stasjonen Marne la Valleé.

Tuileries Garden er et fint sted å vandre når været er litt lunere! På sommerstid har det blomstret frem vakre tulipaner i ulike farver. Hagen befinner seg ved Grand Palais som du kan du ta deg en kopp kaffe og en god croissant mens du nyter utsikten og roen. Metrostasjoner er Concorde eller Tuileries. Pont Des Arts er den populære broen med kjærlighetens hengelåser på. De siste årene har flere gjerder blitt byttet ut grunnet tyngden på alle hengelåsene. Her anbefales det å heller se de vakre arkitektoniske broene som binder seg over Seinen da de ulike broene ned til Pont Des Arts er et kunstverk i seg selv. Området Les Halles har flere gode spisesteder. Metrostasjoner er Louvre – Rivoli, litt lengre unna er Pont Neuf.

Katedralen Notre Dame som man muligens har hørt om siden Disney klassikeren Ringeren i Notre Dame ble sluppet i 1996. Hele verden ble stum av brannen på katedralen den 15. april 2019, derimot er den åpen og her anbefales det å kjøpe fast- track før ankomst da det er lang kø. Dette er en vakker katedral som fortjener et besøk under Paris visitten. Metrostasjoner er Saint Michel, litt lengre unna er Chàtelet eller Hòtel de Ville (Tog RER B og C, Gare de Saint-Michel-Notre-Dame)

Musèe d`Orsay sentralt i Paris.

Populære museer i Paris

Musèe d`Orsay er et museum man blir stum når man entrer, blikket blir løftet opp mot glasstaket og de flere lysekronene som henger fra ene enden til den andre. Museet befinner seg i en nedlagt jernbanestasjon og er muligens et kunst museum man muligens ikke har sett maken til før. Raskere kø og mindre besøkende enn på Louvre. Togstasjonen er RER C, Gare d`Orsay (Musèe d`Orsay) & Metrostasjon Tuileries. Etter den franske Netflix serien Lupin kan man tenke deg at det har blitt en økning i besøkende hos det allerede populære kunst museet Louvre. Et vakkert og særdeles populært blant museums entusiaster og fotografer er det ikke rart at køen til museet i seg selv kan virke skremmende. Anbefaler kjøp av fast track. Metrostasjoner er Louvre – Rivoli, litt lengre unna er Pont Neuf.

Salvador Dalí

Dalí museet befinner seg på Montmartre, her befinner det seg en permanent utstilling av en rekke kunstverk av den katalanske kunstneren Salvador Dalí. Bemerkelse av siste mulige inngang til museet er 60 minutter før stengetid. Metrostasjonene er Abbesses eller Anvers. (anbefaler førstnevnte) Grand Palais er et vakkert bygg i seg selv, og her har de ulike kunst utstillinger. Du kan sjekke hvilke utstillinger som er tilgjengelig her. Metrostasjonen er Champs Èlysèes – Clemenceau. Musée National des Monuments Français er et museum som består av gips-avstøpninger av franske monumenter. Museet ligger rett ved platået med utsikten til Eiffeltårnet. Metrostasjonen er Trocaderò, litt lengre unna er Iena.

Kjøpesenter i Paris, Gallerie LaFayette.

Shopping i Paris.

Champs-Èlysèes den spektakulære flotte gaten som strekker seg fra triumfbuen og hele 2 km ned til Avenue Montaigne. Her er det en rekke kjøpesentre, butikker, kafeer og flere ulike restauranter. Butikker som Sephora, Zara, Chanel Makeup, Tiffany & Co, & Cartier for å nevne noen. Metrostasjonene er George V og Franklin D.Roosevelt. Det er òg et par små spisesteder og noen boder i de forskjellige etasjene som selger makroner, kaffe og baguetter. Anbefaler å se etter en restaurant rundt området ved operaen, et flott sted å spise middag på med vakker utsikt. Metrostasjon er Chaussèe d´Antin – LaFayette

Avenue Montaigne er den lukrative handlegaten som befinner seg i enden av Champs-Èlysèes. Om du skal unne deg en eller annen form for designer vare anbefales det å handle her fremfor butikkene på Gallerie LaFayette. Handlegaten består av butikker som Gucci, Celine, Balenciaga, Chanel, Marni & Saint Laurent. Ved salg av de populære Chanel veskene blir de levert på morgenen, så hvis du skal gå til innkjøp anbefales det at du kommer ved åpningstid. Metrostasjonen er Franklin D.Roosevelt

Reisetips i Paris.

Transport til og fra flyplassen (charles de gaulle) anbefales flytoget med hyppige avganger, togturen tar ca 28 minutter til sentrum. Metroen er det raskeste, enkleste og rimeligste transportmiddelet for å komme deg rundt om i Paris. Som alle andre steder må du huske å holde på personlige eiendeler på all offentlig transport. Mer informasjon om undergrunnen i Paris her. Viktigheten med allergi-kort i Frankrike anbefales på det sterkeste. Franskmenn er et stolt folkeslag og det siste man ønsker er en servitør som himler med øynene grunnet misforståelser og kommunikasjons problemer under bestilling. Lever heller allergi-kortet til servitøren så sparer både du og servitøren mye tid. Marks and Spencer sine matbutikker kan man stoppe innom for en rask og billig lunsj i forbi farten.

Moulin Rouge er i området Quarter Pigalle. Minner på at det blir brukt dyr under showet som slanger og hester, så dette anbefaler internasjonale dyrevernsorganisasjoner å styre unna..

 Fransk allergi-kort finner du her 

Streetphoto by Travelhedge in Paris.

Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Paris. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og noen veganske restauranter og kafeer i utlandet. Paris guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger med mer.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt