Oppdatert 09.10.2023

6 reisetips Venezia, Italia.

Venezia er en sjarmerende perle som man absolutt burde ha på sin bucket-list. Øyen befinner seg i nord-Italia og anbefaler å utforske Venezia i slutten av mai, starten av juni eller september for å unngå masseturismen i de populære sommermånedene.

Annonse

1.

Hvordan komme seg rundt på øyen Venezia? Øyen har hundrevis av kanaler som beveger seg gjennom de små kringlete sidegatene gjennom hele øyen, et hovedpunkt er den anerkjente Rialto broen som binder de to hovedøyene enkelt sammen og gir en enkelt passasje fra den ene siden av øyen til den andre. Anbefaler å ta bena fatt når man først befinner seg på den ene siden av øyen, det kan tidvis være mye turister som gir lang ventetid på vaporettoen, men skal du utforske den andre siden av øyen er det lurest å benytte seg av Vaporetto. ACTV Vaporetto finner du her.

2.

Den store diskusjonen ved restaurant oppgjøret er noe man enkelt kan bemerke seg, og det kan være forståelig. På regningen står det “Coperto” eller Coperti”, dette er rett og slett et gebyr for smårettene man får som brød, smør og olivenolje. Coperto varierer fra en hver restaurant og ved en restaurant med unik utsikt er Coperto i en høyere prisklasse enn en restaurant med beliggenhet i en sidegate. Coperto varierer fra ca 1€ til 9€ og er noe man ikke kommer seg unna, selv om du ikke spiser brødet du får servert på bordet. Det er også mye frem og tilbake om man skal tipse i Italia, dette trenger man ikke, men man kan runde opp eller legge igjen 1-2€.

3.

Det er en fryd å lete etter et hotell i Venezia. Her har man et stort utvalg med en rekke unike hotell med særpreg på hvert eneste rom. Interiøret på de fleste hotellene i Venezia er langt fra moderne og det er sjarmen på denne øyen. Skarpe farger preger både tepper, senger og vegger på disse hotellene og er en opplevelse i seg selv. Start dagen med å nyte en ekte italiensk kaffe i et hotell rom med venetiansk stil.

4.

Venezia har noen regler de ønsker turister skal vite før ankomst. Hvis man bryter en av reglene risikerer man en bot på opptil 5000kr.

⋆ Ikke lov å mate fuglene på øyen ⋆ Ikke lov å bade i kanalene ⋆ Ikke lov å gå i bikini ⋆ Ikke lov å sykle ⋆ Ikke lov å spise mat i trappene, ikke lov å sitte i trappene heller ⋆ Ikke lov å forsøple ⋆

5.

Lokalbefolkningen er ikke begeistret turister som ankommer øyen med cruisebåt. Det er flere demonstrasjoner årlig mot industrien fra lokalbefolkningen – husk at øyen er bygd på trestammer som står ned i havet, dette blir en særdeles stor belastning mot stammene og fører til unødvendig slitasje. Byen er ikke bygd for en slik masseturisme så de ønsker at man ankommer øyen med tog, byss eller fly, og booker overnatting på lokale hoteller.

6.

Om du ønsker å booke hotellrom på Lido er den raskeste båten fra Flyplassen til øyen den Røde linjen – rutekart og timetabell finner du her . Du kan også ta den Blå linjen, rutekart og timetabell finner du her. Nettsiden for ruteinformasjon til og fra flyplassen med Alilaguna til både Venezia og Lido finner du her.

Veneticane gondola working in Venice Italy a summer day.
Travelblogger Travelhedge in Venice Italy a summer day during sunset.

Annonse

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt