Reklame TRIVAGO
Oppdatert 22.04.2023
Travelhedge in Venice Italy.

Venezia, en italiensk øy i nord Italia.

Denne lille øyen er fylt med arkitektoniske perler og rundt et hvert gatehjørne er det et spennende museum, en liten sjenerende restaurant eller en ny attraksjon du kan besøke. Venezia har en rekke regler de ber deg sette deg inn i før du ankommer øyen, det er opptil 5000kr i bot hvis du bryter en av disse reglene.

⋆ Ikke lov å mate fuglene på øyen ⋆ Ikke lov å bade i kanalene ⋆ Ikke lov å gå i bikini ⋆ Ikke lov å sykle ⋆ Ikke lov å spise mat i trappene, ikke lov å sitte i trappene heller ⋆ Ikke lov å forsøple ⋆

Tre høydepunkt i Venezia du ikke bør gå glipp av.

Gondola

Gondola er nesten en obligatorisk opplevelse å unne seg når man først er i Venezia, om du så er på par-tur for å pleie kjærligheten eller en venne tur så er dette en stor favoritt hos de fleste turister. Prisen kan virke noe stiv og er fra 700kr til over 1000kr, men det skal sies at det er en kunst å bli gondol sjåfør og dette er en venetiansk tradisjon som går flere år tilbake i tid. Gondola er derimot en utmerket måte å se store deler av Venezia på kort tid. Det finnes flere ulike gondol typer som passer ditt behov, om du ønsker en enkel reise eller om du ønsker å piffe opp roturen kan du booke med en operasanger på turen.

Lido

Slå sammen storby og solferien din i Venezia eller book noen ekstra dager som du kan tilbringe på naboøyen til Venezia; Lido. Øyen befinner seg en kort båttur fra Venezia og er lite turistpreget, men øyen er en populær feriedestinasjon for italienere så en del mer turister i August. Transport til Lido finner du her. (den røde linjen er raskest men er ikke i bruk per dags dato grunnet pandemien) Lido reiseguide her.

Øyhopping

Utforsk de andre øyene som befinner seg en liten times Vaporetto tur fra Venezia. De fargerike husene på øyenen Burano og Murano er svært populært å utforske når man først er i Venezia. Rutetabell her – vær obs på endringer grunnet pandemien.

Bestilling av reiseguide.
Gondoler in Venezia Italia.

Attraksjoner og severdigheter i Venezia.

Til å være en relativt liten øy er den sprekkfull av spennende attraksjoner, severdigheter og museer. Det moderne Guggenheim museet burde noteres til din bucket-list, museet befinner seg sentralt ved Grand Canal i Dorsoduro sestiere. Den enestående samlingen består av en rekke verk fra svært kjente og sentrale kunstnere som Pablo Picasso, Andy Warhol og den venetianske kunstneren Giuseppe Santomaso for å nevne noen få. Informasjon om utstillinger, åpningstider og transport her.

Veneziabiennalen er en unik samtidskunstutstilling som fornyes hvert 2 år. Giardini della Biennale består av 29 paviljonger fra land som Frankrike, Belgia, Tyskland, Sveits og Norge for å utnevne noen. Den nordiske (Norge, Sverige og Finland) paviljongen tegnet av den norske arkitekten Sverre Fehn som kan minnes av Ludwig Mies Van Der Rohes paviljong i Barcelona. Paviljongen er en enestående attraksjon i seg selv og her anbefales det god tid for å rekke å utforske flere paviljonger. Den 59. ende utstillingen åpningsdato er 23.04.2022. Informasjon om utstillinger og åpningstider her.

Basilica di Santa Maria Della Salute

Selv om Venezia er en relativt liten øy er det flere spektakulære katedraler man kan besøke. Basilica di Santa Maria Della Salute… Hva skal man si om dette unike bygget? En vakker arkitektonisk perle mildt sagt. I dette område finner du flere lokale små puber, vakre sidegater der solen treffer perfekt når den faller mellom de små byggene.

Basilica di San Marco

Sentralt på Venezia ligger markusplassen, og helt i enden er Basilica di San Marco. Selve området er et sentralt holdepunkt og preges dermed av mange turister. Anbefaler å ikke benytte seg av de ulike spisestedene i dette området da prisen ikke holder til kvaliteten som serveres. Åpningstider av Markuskirken her.

Basilica San Giorgio Maggiore

Basilica San Giorgio Maggiore befinner seg på øyen med samme navn; Island San Giorgio Maggiore. En rask båttur fra Venezia og du er fremme på denne fortryllende lille øyen. Ta turen til toppen av tårnet for en spektakulær utsikt over de flere øyene. Frykt ikke heisen med første øyekast den er trygg å reise med og tar kun ett minutt. Informasjon og åpningstider her.

Restauranter i Venezia

Restauranter og generelt sett spisesteder i Venezia fremstår som svært varierende både når det kommer til service, pris og kvalitet på maten. Erfaringsmessig er det vanskelig å skulle velge et spontant spisested på grunn av dette og dermed anbefales det litt forarbeid før ankomst om de ulike restaurantene med mulighet til å booke bord da det kan være vanskelig under turistsesongen. En svært familievennlig restaurant er Hard Rock Cafe. Adresse: Bacino Orseolo, 1192.

Trattoria Al Campanile, ligger sjenert til i en sidegate og serverer en himmelsk god glutenfri pizza, absolutt verdt et besøk! Adresse: Sestiere San Polo, 2088. Al Vagon passer ypperlig på sene kvelder der du trenger en kjapp matbit og nyte et glass til solnedgangen, en favoritt på Venezia. De serverer små tapas-retter så her er det bare å velge og vrake mellom det man ønsker. Adresse: Cannaregio, 5619.

Frulala serverer fersk smoothie og Acaì til en rimelig pris, helt ypperlig når man trenger en rask forfriskning i den italienske solen. Adresse: Cannaregio, 5620.

SUSO er verdenskjent for sin håndlagde iskrem som toppes med deres anerkjente kjeks. Her har de spennende nye smaker titt og ofte som forbauser en hver smakssans og ikke nok med det så tilbyr de en rekke veganske iser og de har glutenfri kjeks til isen, nam! Ikke bli redd den lange køen, den går raskt unna.  Adresse: Calle della Bissa, 5453.

Vegansk iskrem i Venezia.

Shopping i Venezia

Når man først er i Italia og kanskje har noen varer på ønskelisten så er det vell ingen andre steder i verden det passer å handle inn litt nytt til garderoben din? Italia er dyktig på klær, sko og vesker, så her kan du unne deg et nytt belte eller en ny blazer med god samvittighet. Anbefaler å støtte de lokale butikkene.

Fondaco Dei Tedeschi er et av få kjøpesentre i Venezia. Kjøpesenteret er relativt nytt og her fører de kjente merker som Gucci, Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton, Dior, Fendi og Prada for å nevne noen. Utvalget her er mest klær og sko, men de har også et utvalg av vesker. Adressen er: Fondaco dei Tedeschi, Calle del, Rialto Bridge, 30100. Husk å be om Tax free – Global Blue.

Zara er veldig sentralt. Adressen er: Fondamenta Orseolo, 1176 / A. Kiko er en italiensk skjønnhets kjede, verdt å sjekke ut. Adressen er: Mercerie del Capitello 4944. Chanel, hvis man har god tid og tålmodighet grunnet lang kø. Adressen er: Sestiere San Marco 125/1-1300. Saint Laurent, Adressen er: Sestiere di S. Marco, 1302/30124. Gucci er en liten spasertur unna Markusplassen og i samme gate finner er og Celine, Balenciaga og Missoni for å nevne noen. Adressen er: Calle Vallaresso 1317. I nærheten er og Louis Vuitton. Adressen er: Calle Larga De L`Ascension 1255-1256.

Solnedgang i Venezia Italia.

Fint å vite om Venezia.

Offentlig transport i Venezia er gøy, enkelt og rimelig! Øyen er liten og man kan gå til de ulike attraksjonene og severdighetene i løpet av dagen, men skal du utforske den vestre delen av øyen er det greit å hoppe på en Vaporetto. Vaporetto er vannbussen som er transportmiddel på øyen, det er lettvint å bruke og det enkleste er å laste ned timetabellen og ha den lett tilgjengelig på mobilen. Bare husk å stemple FØR du går ombord, det er lett å brenne seg og ingen nåde om det er kontroll. ACTV Vaporetto finner du her.

Taxi i Venezia er og en mulighet, båter i mahogny farge slik som sett på ” The Tourist”. Fra flyplassen til Venezia er det flere mulige transportmidler man kan benytte, men anbefaler Alilaguna, båten koster ca 20€ inkludert bagasje. Det er enkelt skilting til båt terminalen og du blir møtt med ansatte som bistår med hjelp til hvilken linje og holdeplass du skal til. Buss er og en mulighet, dette er den billigste transporten t/retur flyplassen. Billetten koster 8€ og bruker rundt 20 minutter fra Piazzale Roma. Avgangstider på bussen er hvert 20. minutt.

Raskeste båt fra Flyplassen til Lido er den Rød linjen, rutekart og timetabell finner du her . Du kan også ta den Blå linjen, rutekart og timetabell finner du her. Nettsiden for ruteinformasjon til og fra flyplassen med Alilaguna til både Venezia og Lido finner du her.

Vær en god turist, Buon Viaggio!


Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Venezia. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Venezia guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt