REKLAME – Booking.com
Oppdatert 24.03.2023
The attraction Arc triumphe in Verona, North Italy.

Verona, en liten sjarmerende italiensk by.

Verona er en liten perle i nord-Italia som befinner seg sentralt i den anerkjente Veneto regionen. Den praktfulle Adige-elven strekker seg gjennom hele byen og flere arkitektoniske steinbroer binder sammen de ulike bydelene. Man skulle ikke trodd at denne lille sjarmerende byen har så mange attraksjoner, severdigheter og monumenter man kan besøke, men Verona er en sann italiensk drøm å komme til. Pinnen til Verona er ikke helt satt på kartet enda og byen er preget av lite turisme som vises på lokalbefolkningen som smiler, vinker og gjerne slår av en god og lang samtale med deg.

Vis hensyn i Verona og vær en god turist så får de lokale gode erfaringer årene fremover. Selveste sentrumskjernen i Verona er relativt liten så gåavstanden til dine ulike aktiviteter er korte. I de uendelige smale og få trafikkerte veier anbefaler jeg deg å gå fra A til B så lenge det lar seg gjøre. De fleste hotellene ligger sentralt så her er det bare å velge ut i fra hvilke fasiliteter du ønsker deg. Minnes på at det ikke er noe mulighet til å avkjøle seg i byen, så hvis du reiser til Verona i de varme månedene så kan det anbefales å finne et hotell med basseng. Du finner hotell i Verona HER.

Tre høydepunkt i Verona du ikke bør gå glipp av.

Giardino Giusti

Giardino Giusti.. Verona er en drømmeverden uten like, en by med en rik historie av mennesker, dette utspiller seg på en bredere skala når det kommer til de fantastiske palassene du kan besøke. Denne skatten som du nå skal høre om er en klassisk arkitektur opplevelse i byen, palasset er fra 1600-tallet og hagen er som en prektig forelskelse som du drømmer deg helt bort i. Her kan du vandre i timesvis, følte, luktet og drømte deg tilbake til når palasset var bebodd. Hvor barna gjemte seg i hagen ved lek, der flere bryllup har satt sin hånd, der et kjærestepar har møttes etter sengetid og der hustru og mann tok sitt farvel. Det er noe vakkert med å besøke slike steder, man forelsker seg i atmosfæren. Ikke nok med det er det en ballett skole i nabobygget ved hagen, det er rødt, gammelt og burde hatt seg et nytt malingsstrøk for lengst. Det er sjarmen ved det hele, åpne vinduer så du kan stå stille og nyte musikken, dansen og den strenge italienske ballett lærerinnen. Trærne er 400 til 600 år gamle, tykke stammer som står stødig mellom regn og vind, en labyrint av stier, trapper, hemmelige korridorer og utkikkstårn. Dette er en vakker opplevelse. Du kan lese mer om attraksjonen her. 

Casa Di Giuleta & Arena Di Verona

Casa Di Giuletta, enkelt oversatt; Julie´s hus. Vi tar den folkekjære og verdenskjente historien til Shakespeares, nemlig Romeo og Julie. En fortapt kjærlighetshistorie mellom to fiendtlige familier, Capulett og Montague. Handlingen fant sted i Verona og her kan du ta turen innom den verdensberømte balkongen.

Arena di Verona er en av byens mest kjente historiske bygninger. Det er fascinerende å se en Arena fra Romerriket, noe man bare har sett på bilder og film tidligere. Arenaen per dags dato kan ha 15 000 mennesker og før i tiden fylte den seg helt opp til 30 000. Arenaen i Verona er derimot en mindre arena hvis du sammenligner med Colosseum i Roma, men Arena di Verona slår Colosseum faktisk på alder da den er bygget før Colosseum, tenk deg det! Teater forestillinger, musikaler og konserter kan du oppleve året rundt. Billetter her.

Annonse

 
Palasso Giardini Giusti park in Verona Italy.

Attraksjoner og severdigheter i Verona.

Arco dei Gavi befinner seg før man ankommer Castelvecchio broen. Denne ble brukt før i tiden som adgang til byen og ved styret av Napolen I ble det vedtatt byggingen av muren som står i dag i Verona. Adresse: Corso Cavour 37121. Vi beveger oss nordover for Arena di Verona og stopper innom Palazzo Maffei. Her finner man flere boder som de lokale selger en rekke varer som tekstil og mat. Noen boder med t-skjorter til turister, men her gjelder det å være en god turist og støtt de lokale bodene. Adresse: Piazza Erbe, 38.

Vascone dell`Arsenale ligger i smørøyet i Giardini Sandro Pertini parken. Som tidligere nevnt blir varmegradene i Italia en heftig sak, her i byen er det så å si ingen mulighet til å ta seg et bad i et avkjølende vann, det er strømmer i elven og dermed ikke lov å bade. En lokal fortalte at den eneste måten de avkjøler seg på er en kald dusj hjemme, men dette fungerer kun opptil få minutter da det fortsatt er stekende sol fra morgen til kveld. Anbefaler klær i Lin! Man har muligheten til å våte føttene i denne store fontenen, det skal så sies at området her er det flest lokale som holder seg til og det er få som snakker engelsk i dette område.  Adresse: Piazza Sacco e Vanzetti, 37126.

Santa Maria Antica

Ved strekningen fremover finner du kirken Santa Maria Antica, denne er spektakulær og er verdt spaserturen forbi. Fem familiemedlemmer av de tidligere Lordene av Verona, Della Scala ligger begravet her. Adresse: Via Arche Scaligere 3. Husker du jeg nevnte den gjeveste utkikksplassen i Verona ikke var nevnt enda? Den kommer nå; Castel San Pietro Byens desidert beste utkikkplass finner du her. Det er forståelig at mange velger banen opp til kirken, men gå trappene. Det er en sjarm å gå i disse gatene, se husene, hils på de lokale. Det tar derimot litt lengre tid, det er varmt og det er bratt. Se på arkitekturen på husene så er det verdt det. Adresse: 37129 Verona, Castel San Pietro.

Castelvecchio

Katedralen i Verona er vakker og anbefaler at du tar deg en spasertur innom. Sjarmen ved små byer som dette er at ikke alt er tildekket med glass. Vær derimot en god turist og ikke ta på malerier, statuer og andre lignende historiske monumenter. Adresse: Piazza Vescovado. Museo Degli Affreschi er byens kunstmuseum. Museet finner du sør i byen. Adresse: Via Luigi da Porto 5. Castelvecchio broen er den utsøkte broen som du burde bruke for å gå over til den lille fontenen når du trenger et avkjølende avbrekk i varmen som. Broen er virkelig noe for seg slev, arkitekturen er spektakulær og selvfølgelig noe ut av det uvanlige. Du har selvfølgelig mulighet for å gå over ved de andre broene også, men tro meg, gå de ekstra hundre meterne, du vil ikke angre. Adresse: Corso Cavour 37121.

Torre dei Lamberti

Når du allerede er på torget og du allerede har stoppet innom Julies hus kan du gå videre til Torre dei Lamberti. En av de flotteste utkikks plassene som byen har å by på, har du Verona Card er det gratis inngang, men koster 1 euro for å ta heisen opp i tårnet. En ordinær billett koster 8 euro, ikke en ille pris. Dette er verdt det på både utsikten, men samtidig også på det arkitektoniske aspektet. Se tårnet, steinene og trappene, helt nydelig. Det går heis opp til utkikkstårnet, så ikke tenk på den delen. Det du må ha i bakhodet er at det kun er et fåtall som kan være i toppen samtidig, men de fleste oppholder seg der i 7-8 minutter, så køen går relativt fort. Ikke blir skremt av den lange rekken

Restauranter og Cafeer i Verona.

En restaurant som ble besøkt flere ganger under turen i Verona for denne gang Daviz Beer, med gåavstand til hotellet bodde vi sentralt ved restauranten så her unnet vi oss ofte god mat. En yndlingsrett ble en lakse-tartar salat med honning vinaigrette, den ble nytt hele fire ganger på turen og var like god hver gang. Her får du gode lunsj og middagsretter til en rimelig penge, og maten er ufattelig god. Adresse: Galleria pelliciai 2. Det er varmt i Italia på sommeren og da er det ikke alltid lurt å fylle en mage med tunge karbohydrater. En av mine storfavoritter i utlandet er Prosciutto e melone, det ligger i navnet; skinke og melon. Min desidert must have innebærer Proscuitto eller Ibericò med Cantaloupe melon. Rimelig, sunt og godt på en varm dag! Dette finner du som regel på de fleste restauranter, vi fant en liten gjemt skatt med en ute terrasse; Trattoria Reale VeronaAdresse: Via Fama, 4.

SAOS er en smoothie bar der du får Acaì, juicer med mer. Derimot så er de nyåpnet og jeg håper du får en bedre opplevelse enn hva vi fikk. Ingrediensene er rå og gode, men balansen er dessverre ikke helt i mål. Anbefaler uansett å dra innom hvis du er i Verona, for det er ingenting som er bedre enn en avkjølende smoothie. Adresse: Via Oberdan 17.

Litt luksus må man kunne unne seg på ferie. Det er et fåtall av topp terrasser i byen, og man må lete litt for å finne de. På toppen av dette hotellet her finner du en nydelig terrasse. Kos deg! Adresse: Piazza Sant’anastasia, 4.

Eating vegan mango and raspberry Ice cream in Verona Italy.

3 Populære restauranter i Verona

Re Teodorico

Re Teodorico ligger et steinkast unna Castel San Pietro. Her får du en matopplevelse ut av denne verdenen. Restauranten er nogen lunde liten i størrelsen så det kan være lurt å booke deg et bord til lunsj/middags tider hvis du vet du skal oppover. Det er derimot et bar området hvis du ønsker å nyte utsikten med noe forfriskende. Her bestilte vi en rett som bestod av kylling, sjøgress, rundmorkel med grønn og hvit asparges. Her snakker de derimot lite engelsk så ha tålmodighet, gjelder om du har allergier eller ei. Adresse: Piazzale Castel San Pietro 1.

Amorino Gelatoria

Is i Verona er ikke noe særlig til problem, de har mye sorbeer samt Magnum. Har du ikke prøvd Magnum Vegan enda er det virkelig noe å glede seg til. Når du først er i Italia så prøv å finn en iskrem butikk som selger sjokolade Sorbe, det er få ting her i verden som er bedre. Magnum Vegan finner du i alle fall på Tosca Cafè Bistrot, samt finner du 100% naturlige iser òg. Adresse: Via Ponte Nuovo, 8. Vegansk Sorbe, og dette presiserer jeg fordi de kan til tider ha litt melk eller smør for å få den litt mer myk, så spør alltid! Sinze Latte! Amorino Gelatoria finner du helt sentralt ved Arenaen. Adresse: Corso Sant’Anastasia 1, Verona.

Trattoria Reale Verona

Det er varmt i Italia på sommeren og da er det ikke alltid lurt å fylle en mage med tunge karbohydrater. En av mine storfavoritter i utlandet er Prosciutto e melone, det ligger i navnet; skinke og melon. Min desidert must have innebærer Proscuitto eller Ibericò med Cantaloupe melon. Rimelig, sunt og godt på en varm dag! Dette finner du som regel på de fleste restauranter, vi fant en liten gjemt skatt med en ute terrasse; Trattoria Reale VeronaAdresse: Via Fama, 4.

Annonse

Booking.com
Attraksjonen Palass Giardini Giusti i Verona.

Reisetips til deg som skal til Verona.

Transport fra flyplassen til sentrumskjernen anbefales Aerobus, dette er en av de rimeligste transport mulighetene og har hyppige avganger, hvert 20 minutt. Husk at de veksler ikke store beløp. Utenom buss så har man tog muligheter, det går en shuttle buss fra flyplassen til nærmeste togstasjon, Dossobuono. Til informasjon så har de fleste billettautomatene i Italia en sjarm med å ikke fungere, så det anbefales å ha med litt smått euro og betal bussbilletten direkte hos bussjåføren. Togbilletter kan kjøpes på togstasjonene eller på deres hjemmeside. Omio.com er fint å benytte seg av når man reiser med tog i Italia. Det er fortsatt påbudt med masker på transport i Italia – FFP2 masker. 

Simply Point Verona er en dagligvarebutikk som er perfekt for både snacks, lunsj og handel til frokost. Her finner du en haug med utvalg av glutenfrie produkter, samt ferskvaredisk. Vi pleier alltid å spise frokost på hotellet vi bor på og da handler vi inn pålegg, frukt og grønt fra de lokale butikkene. Her er det fint å gå innom hvis man trenger noe raskt på farten også, de har kjempe gode snacks barer til en billig penge òg! Adresse: Piazzetta Pescheria 3.

I Verona kan du smake på den lokale delikatessen; hest. Hest serveres på flere måter, men ble anbefalt av noen lokale å bestille en gryterett med hest, dette skulle visst være en hverdagsrett her nede. Det kan være lurt å sjekke hvilket kjøtt som er i menyen på restaurantene hvis du vil unngå hestekjøtt, men som regel er det presisert i menyen.

Verona Card kan du få kjøpt på de fleste turistattraksjonene og kanskje på hotellet ditt så hør i resepsjonen. Kortet koster 20 euro for 24 timer og 25 euro for 48 timer. Med dette kortet kommer du deg på Arenaen, Lamberti tårnet, Julies gravkammer og Fresco museumet, Kunst museet GAM, Roman teateret og arkeolog museumet, Castelvecchio slott og museum, nasjonalhistorisk museum, Kirkene av Santa Anastasia, San Dermo, San Zeno og Radio museum. Museum, Miniscalchi Erizzo Museum og Giusti Garden. Kortet blir aktivert ved første severdighet du besøker.

En liten by med gåavstand til de fleste attraksjoner, severdigheter og monumenter som du kan besøke under oppholdet ditt. Noe å notere seg er at i bykjernen Verona er det ingen badestrender og det er ikke lov å bade i elven grunnet kraftige undervannsstrømmer, dermed kan det være greit at hotellet har et basseng tilgjengelig. Ved booking av hotell kan du velge selv de ulike fasilitetene og kvalifikasjonene du ønsker det utvalgte hotellet skal ha, det blir vell ikke enklere å booke hotell enn det? Drømmen om en italiensk frokost inkludert på hotellbookingen var også et av kvalifikasjonene vi ønsket at hotellet skulle ha, og ved å lese andres erfaringer fra hotellet kan man enkelt se hva tidligere gjester erfaringer. Ved å benytte oss av informasjonen vi fant på det angitte hotellet på hotels.com sin hjemmeside under “I nærheten” kunne vi se gangavstanden til de ulike attraksjonene og severdighetene vi ønsket å besøke, for eksempel var det kun 3 minutter til den spektakulære Arena di Verona minnes om den verdenskjente arenaen i Roma!


Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Verona. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Verona guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt