REKLAME NORDIC CHOICE HOTELS
Oppdatert 24.03.2023

Opplev Oslo.

Trenger du en avslappende start på dagen? Enten om det er å nyte morgenkaffen på sengen, en dukkert i bassenget eller den rolige atmosfæren i saunaen, da er The Hub hotellet for deg. Våren har nå kommet for fult og man er nok godt i gang med å kartlegge vinterens aktiviteter, reiser og utflukter. Om du ønsker å gi en hotell weekend i gave til en nær og kjær får du nå 20% rabatt  hotellweekender. En storby tur til Oslo, en hotellovernatting som gave til en partner eller om du ønsker å gi deg selv litt pusterom fra en hektisk hverdag er dette tilbudet mitt i blinken til deg! Bo minst 2 netter på The Hub innenfor 26.08.2022 til og med 30. April 2023! Denne pakken har restriksjoner så les godt før du bestiller. Her kommer et par tips til deg som skal besøke hovedstaden i vinter.

Booking av hotell her.

Hotell anbefaling her.

GØYALE AKTIVITETER I OSLO

Alpakkavandring.

Alpakkavandring er en trend som forhåpentligvis er kommet for å bli. Man kan nesten si at det er mer koselig å gå en tur med en alpakka med en julesløyfe på seg enn det er å gå på julemarked i Oslo. Trykk her for mer informasjon.

Botanisk hage.

Botanisk hage og naturhistorisk museum – to i samme slengen. Plassert på Tøyen i Oslo finner du en av Norges botaniske hager. Her kan man se vekster som er de siste av sine gjenværende slag og noen vekster kan være giftige, så flere forhåndsregler må tas til hensyn når man besøker dette museet med vitenskapelige samlinger av levende vekster. Trykk her for mer informasjon.

Nøtteknekkeren.

Fra og med den 02.12.2022 -23.12.2022 er man så heldig at man kan se nøtteknekkeren på operaen. Dette er en helt fantastisk juletradisjon for flere og etter to år med pandemi burde dette være på topp 1 nå i Desember. Billetter her.

BESTILL BILLETTER

Illustrasjonsbilder – ikke fra de utvalgte utstillingene.

Man trenger ikke reise langt ei heller utenlands for å oppleve en kulinarisk matopplevelse, i hovedstaden Oslo finner man en rekke restauranter man bare må besøke, aktiviteter å gjøre og museer å besøke. Om det så er en liten tur på vår, sommer, høst eller vinterstid er Oslo et ypperlig destinasjon for en liten avbrekk i en ellers hektisk hverdag.

Kunstmuseet åpnet dørene i slutten av 2021 og er et svært omdiskutert arkitektonisk bygg. Derimot for den vanlige statsborgeren utenfor Oslo er det nok mer det man kan finne innenfor de 4 veggene man synes er mest spennende her. Et skreddersydd kunstopplevelse fra start til slutt er dette besøket noe man absolutt burde gjøre under sin Oslo tur. I hovedstadens nye trend område Bjørvika ligger museet som er hele 13 etasjer så det er ikke vanskelig å se den store klossen ligge bak den vakre operaen. MUNCH som museet kalles tilbyr en rekke utstillinger utenom hans egne verk, i dag kan man se ”Solo Oslo” av Apichaya Wanthiang og Camille Henrot ”munn til munn” for å nevne noen. I fjerde etasje kan man se to motiver av det verdensberømte maleriet ”SKRIK”, det er og seks trykk eksemplarer i svart-hvit litografi av motivet som kan man se i samlingen som er utstilt på museet. Adresse: Edvard Munchs plass 1, 0194 Oslo.

Astrup Fearnley museet ligger på Tjuvholmen, noe å anbefale er å ta turen innom Paradis Gelato for en smaksrik sjokolade sorbé før man besøker museet. Kunstmuseet er stort og har en relativt rolig atmosfære, spør gjerne en museumskurator eller en museumsvert om de ulike verkene så får man en større forståelse for kunstnerens visjon. Astrup Fearnley samlingen er stående fra 04.02.2022 til 31.12.2022 og Rachel Harrison: Sitting in a Room er stående fra 30.09.2022 til 12.02.2023. Adresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo.

Bestilling av reiseguide.

SPISESTEDER I OSLO

COYO – Denne autentisk meksikanske restauranten har en beliggenhet som gjør enhver restauranteier sjalu. Coyo er både trendy, hipt og har en unik utsikt mot Oslo fjorden som få har. Menyen består av eksemplariske retter som gjør at denne kulinariske matopplevelsen tar deg rett til Sør-Amerika ved den første smakebit. serverer ceviche, tostadas, tacos, ensaladas og noen spesialiteter som Entrecôte en salsa verde og Birria.  Adresse: Sørengkaia 165, 167, 0194 Oslo.

Vi holder oss i det samme meksikanske hjørnet og en soleklar andreplass går til Tijuana på Grünerløkka. Godgodgod taco! Adresse: Thorvald Meyers gate 61.

Det eneste som skiller denne restauranten fra en spansk bodega er takhøyden i lokalet. Kjøkkenet har en åpen løsning som ligger midt i lokalet, kokkene setter gjerne pris på en liten hilsen når du går forbi til bordet ditt. Selv om restauranten er full er det ingen tegn til hastverk og de mange ansatte beholder roen. Servicen er effektiv, men avslappende og behagelig. Det mest fremragende med Delicatessen er om du behøver noe form for allergi tilpasning, her får en sammensatt rett der du overhode ikke savner de ulike råvarene som ble igjen på kjøkkenet. Adresse: På Aker brygge: Holmens gate 2, 0250 Oslo.

Hanami – En ren og kjær japansk restaurant med en rekke spennende retter som du med hånden på hjerte ikke har smakt andre steder i Norge. Adresse: Kanalen 1.

Ekebergrestauranten, her får du en spektakulær utsikt og fantastisk mat fra et fransk kjøkken. De er sesongbasert, men anbefaler å spise her åå høsten, anden og hjorten her er aldeles nydelig! Send mail i forveien angående allergener så får du en bedre opplevelse! Adresse: Kongsveien 15.

Oslo RAW er en svært populær kafe i Oslo, lokalene er i en mindre størrelse, men Oslo har flere parker og benker man kan nyte lunsjen på ute i solen. Oslo RAW befinner seg både på Frogner og Adamstuen, de tilbyr blant annet Acaì bowl, Lunsj meny med glutenfrie knekkebrød, kaker og chia pudding for å nevne noe. Noe av det kafeen er mest kjent for er sine smaksrike raw kaker, her kan du velge mellom sitron, kakao, pistasj og flere spennende smaker. Adressen til kafeen på Adamstuen: Ullevålsveien 82. Adressen til kafeen på Frogner: Skovveien 16.

I under etasjen på Sten og Strøm finner du en rolig & koselig mathall, Jonathan Sushi serverer en svært god sushi til en rimelig penge hvis du er snasen på noe raskt og godt. Husk å si ifra angående allergier slik at du ikke får soyasaus med gluten. Burrito Project ligger rett ved Jonathan Sushi. Her gir man enkelt beskjed om gjeldende allergier og bestiller burrito uten lefse, dette er kjempe godt, lover deg. LETT ligger rett ved rulletrappen og blir førstevalget herunder denne mathallen, med RAW kaker, spennende og smaksrike salater er dette enkelt og raskt for en lunsj. Adresse: Steen & Strøm, Nedre Slottsgate 8.

Om det så er en sommer dag eller en vinterdag i Oslo er alltid sjokolade sorbeten på Paradis en vinner. Ekte hjemmelaget italiensk is, denne er ekstremt god og italieneren er den skjønneste du møter på – Spis is her! Adresse: Sørengkaia 161.

Annonse

Shopping i Oslo.

Høyer har flyttet fra Egertorget til Paleet, de har fortsatt en rekke designer merkevarer som Zimmermann, Toteme, Max Mara, Maud, Isabel Marant Etoile, Gestuz, Ganni FWSS, Envelope1976, Chloè og Balmain for å nevne noen. Paleet har over 20 butikker og hele syv serveringsteder. Adresse: Karl Johans gate 37, 0162 Oslo.  

Karl Johan kan føles menneskefylt og hektisk, men her er det en rekke spennende butikker man kan utforske. HM HOME, Zara, Egertorget, Cubus, Gina Tricot, Lindex, ikke minst Steen og Strøm og high-end brands som ligger på nedre slottsgate. Her finner man Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Dior, Bottega Veneta, Valentino og på enden Isabel Marant. Fortsett videre til Prinsens gate finner man butikker som Ganni og Maanesten.  

Illums bolighus – GlasMagasinet ligger sentralt i Oslo på Stortorvet, her har de en rekke kjente merkevarer som Architectmade, Eva Solo, Ferm LIVING, Gestuz, Georg Jensen, Gubi, HAY, IBEN, Jonathan Adler, Joseph Joseph og Muuto for å nevne noen få.

På Majorstuen har kjøpesenteret Valkyien blitt en stor hit og med kjente merkevarer som & other Stories og en populær mathall i under etasjen er det ikke rart at dette vakre bygget er en innertier for shopping i Oslo. Adresse: Valkyriegata 3, 0366 Oslo. Bogstadveien er en svært populær handlegate med en rekke kjente merkevarer og restauranter. Her finner du butikker som Zara, HM, BikBok, Monki, Lindex, Olivenlunden1830, Samsøe, Acne, Søstrene grene og Tatler for å nevne noen få. Restauranter som er verdt et besøk i nærheten her er Delicatessen og Baker Hansen for et knirkefritt glutenfritt tilbud, Olivia ligger også i nærheten. Andre kjente shopping muligheter er Grunerløkka og dens område, her finner man en rekke vintage butikker som Veloria Vintage og anerkjente restauranter som Delicatessen, Villa Paradiso og Tijuana.   

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt