Oppdatert 18.04.2023

6 populære severdigheter og attraksjoner i Barcelona.

Det kan være vanskelig å velge hvilke aktiviteter, attraksjoner, severdigheter og museer man skal besøke når man reiser til en destinasjon. Man har som oftest kun et par dager og man rekker forståelig nok ikke alt man ønsker å gjøre, så her får du noen tips til hva du absolutt bør utnytte tiden din på i Barcelona.

annonse

 

Basilikaen La Sagrada de Familia er en spektakulær kirke tegnet av den katalanske verdenskjente arkitekten Antoni Gaudí. Kirken ansees som Gaudís livsverk og ble påbegynt i 1883, kriken er fortsatt per dags dato under bygging og skal forhåpentligvis være ferdig i 2026. Den 172 meter høye kirken kan sees fra flere utkikkspunkt rundt om i byen, men det anbefales å oppleve kirken på nært hold og ta en runde inne i denne fantastiske basilikaen. Ikke bli skremt av den lange køen utenfor basilikaen, den går relativt raskt unna, om man ikke ønsker å stå i kø kan man forhåndskjøpe inngangsbillett her. Sagrada Familia er en katolsk kirke, husk å dekk til skuldre og passende lengde på shorts/skjørt.

For mer informasjon om basilikaen, åpningstider, billetter her.

Innsiden av den katalanske katedralen La Sagrada Di familia i Barcelona Spania.
Innsiden av den katalanske katedralen La Sagrada Di familia i Barcelona Spania.

Det gotiske kvarter

Barri Gótic er navnet på gamlebyen i Barcelona og befinner seg sentralt i distriktet Ciutat Vella, en kort spasertur fra La Rambla. Gamlebyen er beriket med historie og du kan se den typiske arkitektoniske stilen på flere av byggene sine hus fronter. Sentralt i gamlebyen kan du se den anerkjente el pont del bisbe. Når du først er i gamlebyen kan du ta en rask tur innom katedral santa eulalia og casa de l’ardiaca.

Font Màgica

En av Barcelonas mest populære attraksjoner er det spektakulære showet bestående av en samling med fontener og lys, selveste Font Màgica. Fontenen befinner seg i området Montjuïc, en kort kjøretur fra sentrumskjernen i Barcelona. Det er varierende starttid på showet, så vær obs på når fontene showet starter. Det er og kjent med lommetyver så vær føre-var. Mer informasjon om Font Màgica her.

Mercat de la boqueria

Rett ved den anerkjente hovedgaten La Rambla finner du mat markedet La Boqueria. Selve markedet har vokst seg til å bli en av byens mest kjente turist attraksjoner og det er ikke uten grunn. Her handlet lokale spanjoler og katalanere inn grønnsaker, fisk, storfekjøtt og meieriprodukter for å nevne noe. På markedet kan du både handle søtsaker som sjokolade, fersk is eller kjøpe en bedre lunsj. Det er store folkemengder inne i markedet så vær tålmodig. Adresse: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spania.

Casa Battlo i Barcelona, Spania.
Photo by Max Photography on Pexels.com

Bli kjent med Antoni Gaudí art nouveau reise.

Casa Battló er og en av Antoni Gaudís spektakulære verk og befinner seg kun en 7 minutters spasertur fra Casa Milà. Det er absolutt verdt å besøk begge byggene og bli kjent med Antoni Gaudís signatur stil på arkitektur, form frihet med buede linjer, fargerik symbolikk og dyre lignende skulpturer i mosaikk.

Et tips – et par minutter unna Casa Battló finner du en av Barcelonas beste biff restaurant 9 Reinas. En kulinarisk matopplevelse som absolutt bør prøves. Bordbestilling her.

For mer informasjon om Casa Battló, åpningstider og billetter her.

Casa Milla Barcelona, Spania.
Photo by Max Photography on Pexels.com

Casa Milà også kalt La Pedrera. Det er klart på det første øyekast når man ser bygget at dette er utført av arkitekten Antoni Gaudí. Casa Milà sine arkitektoniske kjennetegn er at det ikke er en eneste rett linje, en hver utforming av trappene, vinduene og veggene ser man gjennomgående art nouveau arkitektur. Bygget er et enestående kunstverk og er unikt i sin utforming.

For mer informasjon om Casa Milà, åpningstider og billetter her.

Annonse

Booking.com
Bestilling av reiseguide.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt