Oppdatert 15.03.2023

Palass Giardino Giusti

En hage fra renessansen er noe av det vakreste man kan se, det er noe med den italienske historien og arkitekturen som fanger øyet. En drømmeverden uten like, de sjenerte byggene er så gamle og til og med de eldste trærne har bikket 600 år. Palasset var i sin tid bebodd av en høyt respektert italiensk familie, det er en underlig følelse å vandre rundt i noe som føles ut som en uendelig labyrint med små runde hekker som viser veien rundt i hagen. En merkverdig følelse at familien vandret her man i dag kan vandre selv og undre hvor barna lekte gjemsel. Det er så mye historie og palasset er et av byens vakreste severdighet du kan besøke under turen din i Verona. Berike deg med kunnskap og historie, se, føle og kjenne på andre kulturer.

Verona er en drømmeverden uten like, en liten by med en rik historie av mennesker som utspiller seg på en bredere skala når det kommer til de fantastiske og unike palassene du kan besøke. Denne skatten som du nå skal lese om er en klassisk arkitektur opplevelse. palasset er fra 1600-tallet og hagen er som en prektig forelskelse som du drømmer deg bort i. Her kan du vandre i timesvis, føle, luktet og drømte deg tilbake til når palasset var bebodd. Hvor barnene gjemte seg i hagen ved lek, der flere bryllup har satt sin hånd, der et kjærestepar har møttes etter sengetid og der hustru og mann tok sitt farvel.

Det er noe vakkert med å besøke slike steder, man forelsker seg i atmosfæren. Ikke nok med det er det en ballett skole i nabobygget ved hagen, det er rødt, gammelt og burde hatt seg et nytt malingsstrøk for lengst. Det er sjarmen ved det hele, åpne vinduer så du kan stå stille og nyte musikken, dansen og den strenge italienske ballett lærerinnen. Trærne er ca 400 til 600 år gamle, tykke stammer som står stødig mellom regn og vind, en labyrint av stier, trapper, hemmelige korridorer og utkikkstårn er Giardino Giusti en attraksjon som absolutt burde besøkes i Verona, Italia.

Adresse: Via Giardino Giusti, 2, 37129 Verona VR, Italia.

Bestilling av reiseguide.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt