Oppdatert 21.04.2023
Salvdaor dali kunst fra Rene Magritte museet i Brussel, Belgia. Travelhedge.

Brussel, Belgia

Brussel er en relativt liten by og har gåavstand til det meste du kunne tenke deg å utforske. Om du er på utkikk etter et hotell i et rolig og behagelig strøk er byområdet Sablon i en perfekt beliggenhet. Dette hotellet ligger noen minutters gange fra togstasjonen, gratis kaffe og du kan avslutte kvelden i bassenget som befinner seg i underetasjen. Transport til og fra Brussel lufthavn Zaventem anbefales toget, rimelig raskt og avgang hvert 20 minutt.

Det kryr av museer i denne sjenerende lille byen. Rundt et hvert gatehjørnet finner du et nytt og spennende museum du kan stikke innom. Ved det første øyekast kan et vanlig hus muligens kun være det, men i denne byen der verdens mest enestående arkitekter har bodd i åresvis er ikke et hus et hus.

Tre høydepunkt i Brussel du ikke bør gå glipp av.

Atomium

Atomium er noe spektakulært i seg selv, du kan enten bare se dette fantastiske monumentet fra bakken av eller ta turen inn på museet og vandre rundt i leddene. Du trenger ikke forhåndsbestille billetter, men for å unngå kø kan det være gunstig. Det finnes òg en restaurant i topp-etasjen der du kan nyte god mat til en fantastisk utsikt, men anbefaler å spise et annet sted.

Mini Europa

Mini Europa er rett og slett som navnet sier. Her finner du miniatyr modeller av blant annet Eiffeltårnet og det skjeve tårnet i Pisa mm. Det er dessverre ikke åpent hele året, så se an åpningstidene før dere tar turen utover. Mer informasjon finner du her. Tre aktiviteter som passer både for barn og voksne. Alle disse tre attraksjonene finner du et lite stykke utenfor sentrums kjernen til Brussel, men med en rask og enkel togtur er du her!

Dronningens hage

I en kort periode i løpet av året åpner kongefamilien sin private botaniske samling. Her kan du besøke de spektakulære drivhusene, dette er vakkert og en så absolutt en opplevelse du vil ha med deg videre i livet. Sesongbaserte åpningstider, Mer informasjon finner du her 

Innsiden i den populære attraksjon Atomium i Brussel, Beliga.
Bookshopping in Brussel Belgia.

Severdigheter og attraksjoner i Brussel.

Manneken Pis er mulig noe du har kjennskap til. Denne fontenen er verdenskjent og blir dermed da en turist attraksjon som man burde se om man er i nærheten kun for å krysse det av en eventuell morsom bucket-list, statuen er rett og slett en liten naken mann som står å tisser. By området ved fontenen er trivelig, fint og trygt så om du skulle gå deg en tur i sentrum er dette området ypperlig for å bli kjent med byen. Vi fortsetter ved de store turist attraksjonene og neste ut blir dermed Grand Palace. Slik som alle store torg rundt om i verden må du være obs på lommetyver. Derimot er det et fint holdepunkt av sentrum der du har gå-avstand til flere av byens mange festligheter og små sjenerte sidegater.

Som nevnt fra Grand Palace kan du lett gå til Galerie Bortier. Er du en bok-fanatiker kan du få tak i flere enestående bøker fra lokale forhandlere. Når du først er her, kan du også se hvor vakkert dette lille galleriet er! Sjekk åpningstider da galeriet har ugunstige åpningstider. Adresse: Rue de la Madeleine 55. Mont Des Arts finner du rett ved hjertet av Brussel, her er det en liten park som du kan få tatt mange fine bilder i, derimot ikke noe mer usedvanlig å se.

Flere museer og utstillinger – MIM (Musikalske instrument museum her – Taschen (bøker) her – Tegneserie museet

3 Museer du må besøke i Brussel

Musée Magritte

Musée Magritte er et av de mest fascinerende museet og ønsker du å utforske hele museet anbefales det å sette av god tid her. Museet er stort selvom det ikke ser slik ut på utsiden. Den strekker seg langt under bakken og tilhører og et annet bygg. Nå var vi veldig heldig å fikk med oss den utrolige Salvador Dalì utstillingen, den er nå ferdig, men sjekk ut hjemmesiden HER for flere utstillinger fremover. Adresse: Place Royale 1. (For den internasjonale Salvador Dalì utstillingene kan du se hvor den befinner seg HER)

Musee Horta

Musee Horta, dette er noe du absolutt må oppleve når du ferierer i Brussel, dette er virkelig noe helt eksepsjonelt. Horta museumet er det tidligere private huset til arkitekten Victor Horta. Ønsker ikke å nevne noen overraskelsesmomenter, dette må oppleves. Sleng deg på by-banen så er du i by-området Saint Gilles på et par minutter. Adresse: Rue Amèricaine 25. Hotel Solvay befinner seg på den gjeveste Unescos verdensarvliste og er absolutt noe man burde prøve å besøke når man er i Brussel. Booke besøkstid må du gjøre HER. Adresse: Avenue Louise 224.

Hotell Tassel

Hotell Tassel er òg tegnet av den eneverdige Victor Horta og er det tredje av fire byhus som ligger innenfor Victor Horta sine store verk i Brussel. Hotellet er per dags dato et privat kontor og ikke åpen for offentligheten. Men om det en gang blir det, så blir den stående her på guiden. Adresse: 6, Rue Paul-Emilie Jansonstraat.

Restauranter og Cafeer i Brussel.

TICH Healthy Living er en cafe som ligger muligens strategisk plassert i henhold til byens populære shopping gate Boulevard de Waterloo. Her finner du alt fra frokost, lunsj til en lett middag. Her serverer de RAW, vegansk og allergivennlig mat til en rimelig penge. Veldig fint, sentralt og det går relativt kjapt, helt perfekt å stoppe innom her for påfyll. Adresse: Rue De Namur 25. Familievennlige Hard Rock Cafe med noe som kokken beskriver selv har de verdens minste kjøkken. Adresse: Grand Place – Grote Markt 12A.

Le Marmiton befinner seg på Galerie de la reine og anbefales på det sterkeste å besøke, her serverer de blant annet en nydelig skotsk laks som nesten er verdt flyturen i seg selv. Adresse: Galerie de la reine – Koninginnegalerij 34. Selv om vi er i Brussel kan man unne seg en god og deilig Tapas, her på Tapas Locas får du servert klassiske tapas retter som du lett kan allergi-tilpasse. Ligger sentralt i området rundt Manneken Pis. Adresse: Rue Du Marchè au Charbon 74.

Glutenfri restauranter i Brussel, Le Marmiton.

3 Populære restauranter i Brussel

Vincent

Restaurant Vincent, som nevnt på Truls ala Hellstrøm er denne restauranten en av byens mest populære, her må du bestille i god tid i forkant av reisen din og er så absolutt verdt et besøk! Adresse: Rue de Dominicains 8.

Chez Leon

Restaurant Chez Leon er òg en av de beste restaurantene i byen, må bestilles god tid i forkant av reise. Adresse: Rue de Bouchers 18.

Francois

Sist på listen er sjømat restauranten Francois, den befinner seg på vestkanten av byen, men fortsatt i gåavstand til hjertet av Brussel. Her finner du utmerket sjømat av en kulinarisk opplevelse, men atter en gang må du bestille bord for å nyte maten her. Adresse: Quai Aux Briques 2.

Travelhedge i Brussel.

Reisetips Brussel.

Byen er kjent for sine utmerkede blåskjell og man burde så absolutt nyte et godt glass til en spenstig blåskjell måltid. Pommes fries er òg noe som er usedvanlig populært i denne byen, men husk å spørre om gluten-kontaminering i frityren. Restaurantene i byen fylles raskt opp, et tips er å få noen i resepsjonisten på hotellet til å ringe å bestille bord.

Det er to populære shopping gater i Brussel, førstnevnte er Boulevard de Waterloo, her finner du butikker som & Other stories, Zara, Apple, Tiffany & Co, Dior, Louis Vuitton, Cartier, Jimmy Choo, Ralph Lauren, Gucci,  Chanel og Bvlgari. Den andre shoppinggaten heter Rue Neuve og her er det en rekke butikker som Bershka, Lush, Zara, Primark, HM,  Foot Locker, KIKO Milano, Nike, Mango og Mac. Mer informasjon om Brussel her

Brussel kan være vanskelig da de snakker fransk, nederlandsk, engelsk og flamsk. Så her må man være føre-var og ha med oversetter på alle språkene så det ikke skulle bli noe krøll på kjøkkenet. Dette sparer også ekstremt mye tid for både for deg og servitøren ved bestilling. Ha med allergi-oversikt!


Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Brussel. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Brussel guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt