Oppdatert 30.11.2022
Restauranter i Verona Italia.

To fluer i en smekk – to kulinariske matopplevelser i Verona.

Man skulle nok ikke trodd at lille Verona er et mat og vin-paradis uten like, men denne lille byen serverer en rekke kulinariske matopplevelser, og med et trekkplaster som Arena di Verona som lokker internasjonale besøkende tilsier det at standarden på flere restauranter er skyhøy. Verona er anerkjent for deres svært populære viner, og derav den mest kjente, amaronen.

Gjennom de små sjenerte sidegatene i Verona skimter restauranter frem rundt et hvert hjørne og med et godt øye kan du havne på en restaurant som får smaks paletten til å hoppe i taket. Bak det hektiske Piazza Brà ligger restaurant L´Evangelista og er en kulinarisk opplevelse i seg selv. Restauranten har få bord, servitørene yter en service som få klarer å måle seg opp til og selve atmosfæren ønsker man å ta med seg hjem i kofferten. Eieren er ny-tenkende med et moderne preg som fortsatt inneholder det italienske kjøkkenet nært hjertet. Det finnes flere restauranter i Verona som ligger høyt på skalaen med rent og skjært italiensk fokus, så er dette ny skuddet av en restaurant som er friskt pust i denne sjarmerende byen. Finesse fra en hver rett som serveres til fokuset servitørene har med skjenking av vin er noe som man alltid drømmer om. Noen kan tenke seg at å ikke kunne fylle på sitt eget glass vin er overdådig, men da er også Hard Rock Cafe ikke så langt unna heller. Visjonen til L´Evangelista er unikt og som en mat fanatiker – en nydelig drøm å besøke.

Med tilpasning er det overhodet ingen problem med allergier eller et vegansk kosthold. Med et godt utvalg på den lille menyen er det bare å glede seg til neste rett.

Om du skal på Operaen samme kveld har de tidsfrist på når du får reservere bord, er du ikke innenfor tidsrammen de ønsker får du ikke bordet. Om man kunne få levert ut noe ala-Michelin stjerner selv er det ikke noen tvil om at denne restauranten hadde fått full pott.

Bestilling av reiseguide.

Ristorante Torcolo ble anbefalt av eieren av L´Evangelista og dermed ble valget enkelt – en ny kulinarisk matopplevelse stod på listen og til ingen skuffelse. Restauranten er som så svært populær og det anbefales å booke bord i forveien av besøket om du ønsker å få hånden på et bord. Servitørene er som en god italiensk onkel som bare ønsker alle å nyte smaksrik mat i en god og rolig atmosfære. Verona generelt er en rolig by – har du antydning til hastverk eller stress får du høre det. Calma…. Restauranten ligger også svært sentralt ved Piazza Brà og er dermed perfekt å nyte en middag før du skal på Operaen eller om du nettopp har kommet fra vinsmaking i Valpolicella området.   

Kulinariske matopplevelser rulles ut av kjøkkenet på ristorante Trocolo, spør betjeningen om en svært god vin så får du en smaksopplevelse ut av en annen verden. Om det så er i sommer månedene nyter nordmenn rødvin til maten.

HOT TIP: En romantisk liten bar med ute terrasse befinner seg nord-øst i sentrum av Verona. Tett ved Adige elven får du et nært syn av denne kraftige elven samtidig som du nyter noe godt i glasset. Terrazza Bar Al Ponte.


Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Verona. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Verona guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt