Oppdatert 22.03.2023

København, Danmark.

København er den perfekte weekendturen for å oppnå optimal hygge. Mange assosierer København med statuen av den lille havfruen, et land like flat som en pannekake med nasjonalretten flesk. Byen bugner av attraksjoner og severdigheter som det unike tivoli, til flere kulinariske opplevelser. I København får du rett og slett hygge-garanti.

Attraksjoner og severdigheter i København.

Botanisk hage

Botanisk hage, store rom fylt med nydelige grønne blomster og trær med hundrevis av ulike arter fra rundt om verdenen. En rolig og fin opplevelse, med ulike utstillinger bestående av sommerfugler, frosker og huser over 10 000 fargerike planter på en og samme plass.

Tivoli

Sett av god tid når dere besøker Københavns edleste severdighet; Tivoli. Parken består av flere områder og egner seg til en hver aldersgruppe, her finner du en aktivitet for alle. Du kan prøve flere unike smakskombinasjoner av popcorn, ta karuseller, utforske den kinesiske byen og se det spektakulære lysshowet på kvelden. Tivoli er en opplevelsen i seg selv og du trenger ikke benytte deg av de ulike karusellene for å ha en fin dag i parken. Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V, Danmark.

Nyhavn

Nyhavn er en av Københavns største turist attraksjoner, her befinner det seg turister fra alle verdens kriker og kroker. Ved havnen befinner det seg en lang strekke med restauranter, men anbefaler den korte strekningen på 7 minutter fra Nyhavn til Retour Steakhouse. Det runde tårnet! Med utformede hvite vegger, brosteiner på gulvet og avslutningsvis en spiral trapp er dette tårnet verdt å besøke, på toppen får du en nydelig oversikt over hele byen. Her kan det være lang kø så anbefales å dra rundt middagstider eller på kvelden.

Bestilling av reiseguide.
Simple RAW cafe København.

Restauranter & cafeer i København.

Restaurant Retour tilbyr en kulinarisk steakhouse opplevelse ut av en annen verden. Lokalet er i en mindre skala med en lun og komfortabel stemning. Med Mørbrad, ribeye og striploin med unike og smaksrike sideretter er en allergi-tilpasning svært enkelt. Beliggenheten er sentralt ved Københavns store attraksjon det rundetårn. Anbefaler deres Ibèrico til forrett.

Nimb Bar og Grill sentralt ved Tivoli, anbefaler å booke bord både på Nimb Bar og Grill men også Nimb Brasserie. Bar og Grill er et svært populært sted å spise så det anbefales å booke bord. Her serverer de himmelsk popcorn med trøffel salt på. Nimb Brasserie er og et av de mest populære restaurantene. Begge restaurantene ønsker at man sender mail om diverse allergier så var det ingen problem med tilrettelegging.

Paleo på Pilestredet er et egnet spisested for en rask lunsj. Derimot var Paleo på Illums ikke noe særlig imponert av. men den som ligger på Simple RAW, er blitt Københavns drøm for en som ønsker plantebasert, glutenfritt med naturlig søtning som Agavesirup. Her får man både frokost, lunsj, middag og dessert! 42 RAW på Pilestredet er og en mulighet, men anbefaler Simple RAW.

Aktiviteter i København

Naturhistorisk museum befinner seg en liten spasertur fra botanisk hage. Museet huser over 14 millioner gjenstander og her får du se enestående objekter innsamlet gjennom en periode på 400 år. Samlingen består av skjeletter, fossiler og meteoritter fra hele verdenen. Bemerk deg den kunsteriske trappeoppgangen utarbeidet av Oscar Matthiesen og Per Kirkeby. Fotoutstillinger, sommerfuglhuset og utstillingen “det dyrebare” er å anbefale under besøket.

Det rundetårn er en populær attraksjon sentralt ved Strøget, tårnet er en del av Trinitatis kirken og er over 380 år gammel. Etter å ha gått de mange rundene opp til det 35 meter høye tårnet får man en god utsikt utover bykjernen. Sene åpningstider, men høyt trykk av turisme kan gi noe køtid.

Mathaller har hatt en trendy vekst de siste årene og København tilbyr en rekke sentrale mathaller man kan besøke. Derimot kan dette være litt mer vanskelig å tilpasse, men er absolutt verdt turen. Torvehallerne, Mikkeler og Kødbyen er og til å anbefale.

Det rundetårn i København.
Travelhedge i København.

Shopping i København.

Strøget er en av Københavns mest populære gater med high-end merkevarer og butikker Louis Vuitton, Gucci, Hermes og & Other Stories for å nevne noen. Et kjøpesenter man kan ta turen innom er Illum som befinner seg på Østergade 52. Videre er butikker som Ganni og Munthe i kort avstand herfra. Sephora og Arket befinner på bakkeplan i Købmagergade 37.

Kortkartellet selger de populære plakatene med byer og land. Adresse: Filmbyen 28, 2560.


Annonse

Booking.com

Reiseguide med skribentens subjektive meninger om destinasjonen København. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. København guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt