Oppdatert 22.04.2023

La Sagrada de familia.

Basílica de la Sagrada Família utarbeidet av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí er en severdighet som bør være prioritert nummer 1 når du besøker Barcelona.

Den verdenskjente kirken har vært under arbeid siden 19. mars 1882 og etter 140 år er den enda ikke ferdig, men forhåpentligvis når de den nye datoen katedralen skal stå ferdig i løpet av 2026. Den 172 meter høyde katedralen eier preg av den velkjente arkitektur stilen art-nouveau som gjenspeiler seg i flere av Antoni Gaudí sine livsverk. Antoni Gaudís røde arkitektoniske tråd gjenspeiler seg i bruk av fargerik mosaikk, spansk gotisk arkitektur og katalansk modernisme for å nevne noen av hans kjente kunsteriske stil. Gaudí sine andre verdenskjente verk er blant annet Fra Casa Milà til Casa Batlló og Parc Güell som man også kan utforske i Barcelona.

Innsiden av La Sagrada De Familia.
Katedral i Barcelona av Antoni Gaudi.
Basilikaen La Sagrada De familia.

Ved første øyekast er katedralen en enestående og spektakulært syn bestående med hele 18 spirer. Ikke bli skremt av den lange køen, den går raskt unna men om man ønsker kan man bestille fast-track billetter her. Det er flere ulike billett typer man kan kjøpe, om du har god tid anbefales det å ta turen opp til en av tårnene, her har man en unik og enestående utsikt utover Barcelona by. Katedralen befinner seg svært sentralt i Barcelona, så en fin sightseeing dag er å ta både La Sagrada di Familia, annet Fra Casa Milà til Casa Batlló og avslutte ettermiddagen i Parc Güell. Antoni Gaudí er gravlagt i Sagrada Familia.

Et lite tips er å bestille kombinasjons billetter til både La Sagrada Familia og Parc Güell her. For mer informasjon og La Sagrada Familia, billetter og åpningstider her.

Adresse: C/ de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Spania.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt