Reklame – Booking.com
Oppdatert 01.04.2023

Palazzo Barberini.

Man skulle nok ikke trodd at midt i den bratte bakken skulle det befinne seg et palass som er ut av en annen verden. En nesten surrealistisk opplevelse ved å åpne den massive porten og det første øyekastet er det majestetiske palasset. Ved solnedgang skimtes materialet mellom en gylden beige farge og en marmor nyanse. Man får en konstant indre ro i det man trer inn på eiendommen, den brede stien i lys sten er omringet av grønt frodig og nyklipt gress og det spektakulære palasset oser av historie og rikdom.

Anbefaler å sjekke på de offisielle nettsidene om ulike åpningstider da dette endres ofte. Vær svært obs på åpningstider under ulike høytider.

Palazzo Barberini er en vakker arkitektur skatt som forståelig nok ligger på topp-5 severdigheter å besøke i Roma. Palasset befinner seg på en av Romas 7 høyder, selveste quirinalhøyden. Det kan nesten kategoriseres som allmennkunnskap at Roma er barokkens hovedstad og det er dermed ikke vanskelig å tolke utformingen av bygget og de massive søylene i sten er fremtredende romersk barokk. Ved inngangen til palasset må man stoppe opp, løfte blikket å se nøye på de buede søylene som former inngangen. På veggene er det utstilt flere byster og skulpturer av anerkjente steinhuggere, og det er vanskelig å begripe at de silkemyke verkene en gang var en sten. 

Palazzo Barberini i Roma.
Palazzo Barberini i Roma.

Annonse

 

Bli bedre kjent med Roma!

Spaden ble satt i jorda i 1627 og hele 3 arkitekter var med på å arbeide på det majestetiske palasset. Førstemann ut er Carlo Maderno som var en halvt sveitser  – halvt italiensk arkitekt og var anerkjent for sitt arbeid under ledelsen på utvidelsen av Peterkirken i Roma. Det er nesten merkelig å forestille seg at de to andre arkitektene var erkefiendene Francesco Borromini og Gian Lorenzo Bernini.

Både Bernini og Borromini hadde et umenneskelig talent med å utforme skulpturer og deres verdenskjente malerier. Det er fremragende å se verkene deres og det undrende øyet lures nesten til å tro at materialet ikke kan gjenspeile at det den silkemyke bysten en gang var en sten.

Barokken er kjent for sine arkitektoniske utforminger i buede former, naturalisme, illusjonisme, metaforer og symboler for å nevne noen få. Når du utforsker palasset kan man se likheter på små detaljer som krummende, skeive og skrå rekkverk på de små trappene til de svært massive sten trappene. Man kunne nok i moderne tid tenke seg at de rare buede rekkverkene er slik de er grunnet alderen på bygget, men dette er en av få kjennetegn av arkitekten Bernini.

Palasset huser Italias nasjonal galleri og stiller ut noen av Italias mest verdifulle verk.

Kanskje det mest verdifulle å få oppleve er nok å se maleriene på nært hold selv.
I galleria Corsini, som er den ene delen av palasset, får man sett spektakulære og unike verk fra kunstnere som Caravaggio, Raphael, Bronzino, Hans Holbein og Tintoretti. Rett og slett en italiensk blomsterbukett av verdenskjente kunstnere og deres mest kjente verk.  

Det er kunst fra gulv til tak i dette palasset. Fra de buede dørkarmene, til maleriene i taket til de massive maleriene som henger på veggene er dette en attraksjon man absolutt burde sette på sin bucket-list i Roma. Palasset er også preget av flere majestetiske trappeoppganger i massiv sten som befinner seg rundt om i palasset.

Adresse: Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italia

Palazzo Barberini i Roma.

Noen reisetips til deg før du besøker Roma og generelt sett setter foten din inn på en kunst utstilling er å aldri ta bilde av malerier med blits. Dette kan enkelt være en enveis billett rett ut av museer, utstillinger og gallerier. Italienere er ikke lett å be om tilgivelse om feil nummer 2 blir gjort.

Vær svært obs på åpningstider på museer, gallerier og attraksjoner i påsken og andre høytider, Italienerne kan erfaringsvis sette opp egne åpningstider og stengetider uten å informere om dette på nettsider og sosiale medier.

Liten artig fakta: Feiden mellom Bernini og Borromini var kjent i Roma. Det var svært  karakteristisk ulikheter mellom de talentrike kunstnerne. Bernini var ekstrovert, hadde høy selvtillit og mer som så, mens Borrimini var sjenert, undrende og lett provosert som kunne resulterte i sinne. Man kan undre å tro over disse feidene og lese seg opp på flere ulike hendelser som mennene gjorde i sitt liv, for eksempel så sendte Bernini en tjener til Costanzas hus som kuttet opp fjeset hennes med noe lignende et barberblad.

Palazzo Barberini i Roma.
Palazzo Barberini i Roma.

Annonse

Booking.com

Reiseartikkel med skribentens subjektive meninger om destinasjonen Roma. Reiseguiden med fokus på kulinariske matopplevelser ved tilpasning av matallergi, vedrørende glutenfritt, melkefri og veganske restauranter og kafeer i utlandet. Roma guiden består òg av arkitektoniske bygg, attraksjoner og severdigheter – med forbehold om endringer av åpningstider, avsluttede utstillinger mm. Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt