Oppdatert 21.03.2023

En vingård i Verona.

Når du først reiser til Verona, Italia er det en rekke spektakulære attraksjoner og severdigheter du burde utforske. Om du er en vin entusiast eller ei er det en opplevelse i seg selv og besøke en vingård. Det er noe med de store herskapelige villaene som skriker italiensk arkitektur, de idylliske hagene med importerte trær fra rundt om i verdenen og ikke minst få se produksjonen av de ulike verdenskjente vinene. Villa Mosconi Bertani befinner seg en liten kjøretur utenfor Verona og er absolutt en attraksjon du burde ha på aktivitet listen din.

Et spektakulært syn møter deg rundt den siste svingen og ved første øyekast på villaen må du blinke et par ganger, kanskje til og med klype deg selv i armen for å innse at dette ikke er en drøm. Den eggehvite villaen er omringet med høye grønne trær, en blå himmel og hvite formede skyer ligger over dette vakre hjemmet til familien Bertani.

Valpolicella vingård i Veneto, Verona.
Populær vingård i Verona, Villa Mosconi Bertani.

Snur du deg i alle mulige retninger er det drue åkrer så langt øyet kan se, for i dette området produseres alle mulige forskjellige viner, rød, hvit og til og med sprudlende. Villa Mosconi Bertani er en enestående, idyllisk vingård og er en av de eldste vingårdene i Valpolicella området som har produsert vin siden 1800 tallet. I gamle utførte steinrenner føres ferskt fjellvann direkte ned til drueåkeren, muligens er dette hemmeligheten for Deres unike og smaksrike viner?

Vinsmaking – Tenuta Santa Maria.

Familien Bertani har over 200 års erfaring innenfor vin produksjon og det er ikke rart de årlig har besøk fra rundt om i verden for å smake de forskjellige vinene av Tenuta Santa Maria – Valpolicella Classico, Valpolicella Ripasso, Pragal og Deres kraftige men subtile Amarone som er ypperst perfekt til en spesiell anledning og burde nytes langsomt. Valpolicella vinene kan være kjent for deg, derimot er høstingen, tørkingen på de lange eikebenkene og selve produksjonen av vinen den samme som den har vært siden starten på deres vin reise. 

Villa Mosconi tilbyr blant annet guidet tur med vinsmaking, leie av villaen til bryllup eller andre arrangement, det er òg mulighet til å benytte seg av villaens vakre kapell som befinner seg på høyre del av villaen. Ved bestilling velger du selv hvor mange glass du ønsker å smake på vinsmakingen. Den guidet turen består av to deler. Den første er en omvisning rundt tomten der du får sett villaen på nært hold, vandre ved innsjøen vedsiden av den milelange drue åkeren og sist men ikke minst; en stor opplevelse å se produksjonen av vinene på nært hold. I et stort rom i kjelleren av villaen befinner det seg store eikefat fylt med de ulike vinene som produseres på gården, det er kjølig temperatur i kjelleren så her tilbringer man ikke lang tid. Guiden formidler på italiensk, tysk og engelsk.

Vinsmakingen starter etter den guidet turen. Det er god harmonisk atmosfære i rommet, en blandet gjeng fra Italia, Tyskland, England og Norge er plassert rundt det store avlange bordet, lysten til å starte smakingen brer seg når vi ser de unike vinene er plassert fremst på bordet ved siden av vår dyktige guide. Det settes ut glass i henhold til hvor mange viner du ønsker å smake på, vi har alle vært å sett på nært hold hvordan disse produseres og nå får man endelig smake. En vell gjennomført presentasjon viser en fordypende gjennomgang av hver enkelt vin, vi lukter og smaker oss gjennom.

En liten fun fact; Tenuta Santa Maria sin Amarone ble laget ved et uhell der et fat med Valpolicellla Ripasso med de ulike druesortene 75% Corvina, 15% Corvinone og 10% Rondinella ble med uhell lagret i en lengre periode og slik ble deres Amarone til. 

Adresse: Località Novare, Arbizzano di Negrar.

Amarone santa maria tenuta.
Valpolicella Ripasso Vingård Verona.

Travelhedge.

Travelhedge

Travelhedge er et digitalt reisemagasin med reiseguider, reiseartikler og restaurant anmeldelser med fokus på kulinariske matopplevelser

© 2017 – 2023 – alle rettigheter forebeholdt